Kom med til udstillingen Positive portrætter

 

Du er inviteret, når AIDS-Fondet til august præsenterer tolv portrætter af mennesker med hiv. Her kan du møde to af dem, som er ved at blive malet.

Til august slår AIDS-Fondet dørene op for udstillingen Positive portrætter.

Udstillingen består af tolv nye portrætter af mennesker, der lever med hiv. Malerierne skal fejre livet og gøre op med de fordomme og tabuer, der er omkring hiv.

Portrætterne bliver halvanden gange to meter, og de er lavet af Mathilde Fenger.

Værkerne udstilles på Københavns Rådhus i forbindelse med Copenhagen Pride 2023, og du er selvfølgelig inviteret.

Her kan du møde Pia Laursen Vognsen (56) og Anders Skov Nielsen (27), der er to af de 13 personer, som har sagt ja til at være med.

Hvad kunne du godt tænke dig, at folk vidste?

Lyt med, når Pia fortæller, hvordan hun kunne tænke sig, at man skal forholde sig til hiv.

Hvordan ser man ud, når man har hiv?

Anders vil gerne have at du ved, at der ikke findes to mennesker med hiv der er ens – dermed kan man heller ikke se ud eller være på en bestemt måde. Hør om hans baggrund for at stille sig frem.

Hvad betyder World AIDS Day for dig?

World AIDS Day den 1. december bruges af mange til at mindes dem, der ikke er her længere – men også til at hylde, dem der er. Lyt med her, når Pia fortæller, hvad dagen betyder for hende.

Hvad kunne du godt tænke dig, at folk vidste?

Lyt med, når Anders fortæller, hvad han ønsker sig for fremtiden.

Hvordan fortæller man sin kæreste, at man har hiv?

Det kan være nervepirrende og angstprovokerende at skulle fortælle, at man har hiv, men endte med at blive en god oplevelse for Anders. Se med her.

Hvordan fandt du kærligheden?

Pias mand havde taget et klart valg, inden han mødte hende. Og nu har de været sammen i snart 30 år. Se med, når Pia fortæller, hvordan hun mødte sit livs kærlighed.

Hvornår fortæller man sin familie det?

For Anders kom hiv-diagnosen som et chok. Hvordan håndterer man diagnosen – og hvornår fortæller man sin familie det? Se med her.

Hvordan fandt du ud af, at du har hiv?

”Jeg var nok lidt i en osteklokke” Pia var 21, da hun fik hiv og diagnosen kom fuldstændig bag på hende. Se med her, når Pia fortæller, hvordan hun fandt ud det og hvad der skete efterfølgende.

Videoerne er produceret med støtte fra

Supported by Gilead Sciences Denmark Aps who provided funding. Gilead Sciences Denmark Aps has had no input into the content of the materials.