Giv et fast månedligt bidrag

Udfyld formularen her på siden og støt AIDS-Fondets arbejde med et fast månedligt bidrag. Du kan støtte med MobilePay, kortbetaling samt Betalingsservice.

Støt med et fast månedligt bidrag

Derfor skal du støtte kampen mod hiv og aids

I dag kan kampen mod hiv og aids synes som en glemt kamp. Og selvom man i dagens Danmark har gode forudsætninger for leve et ganske normalt liv med hiv, så er stigmaet og skammen ved hiv stadig lige så vedholdende som i 1985. Vi skal gøre en ekstra indsats her, hvis vi skal skammen til livs.

Derfor er vores motto: ”Ingen skam i livet.” For ingen skal leve med skam. En hiv-diagnose skal man ikke skamme sig over – og hos AIDS-Fondet tager vi imod dig med åbne arme præcis som du er, uanset hiv-status, køn og kønsidentitet, seksualitet eller etnicitet. Hiv rammer alle.

Ser man til det store udland, særligt Afrika, så er hiv og aids ikke en glemt kamp. Årligt dør næsten en million mennesker af aids-relaterede sygdomme. Særligt unge kvinder er hårdt ramte. Og mere end 7000 mennesker smittes ugentligt med hiv. I lande, hvor adgang til medicin er svær, er det på lang sigt en dødsdom at få hiv.

FN’s Verdensmål siger bl.a. at der globalt skal være 0 nye tilfælde af aids i 2030. Hos AIDS-Fondet går vi skridtet videre, og siger, at der i 2030 skal være 0 nye tilfælde af hiv i Danmark. Der skal der spilles på flere tangenter, hvis vi skal nå vores mål, og vi er klar over at processen er lang og ambitiøs, men vi tror på sagen, vi brænder for sagen og vi er klar til kampen. For hvis ikke os, hvem så?

Hvad støtter du?

Ved at støtte AIDS-Fondets arbejde, bidrager du til at hjælpe på flere områder. Din hjælp kan bl.a. gå til:

Rådgivning og patientstøtte

Der findes grupper af mennesker i Danmark, der har brug for et specialiseret tilbud og den rette behandling og omsorg, når det kommer til hiv. Vi har fx følgegrupper for unge mennesker, der lever med hiv.

At være ung med hiv i dag er anderledes end i 80’erne, og i dag er det stigmaet, der fylder mest – men ikke i vores ungegrupper, som for mange er et vigtigt åndehul i hverdagen, hvor man kan tale frit og åbent om hiv med andre mennesker, der forstår. Udover grupper har vi også individuel rådgivning for mennesker, der har det svært med at leve med hiv.

Oplysning

I dag er det ikke frygten for at dø, som fylder, når man har hiv. Det er derimod skammen og stigmaet, som fylder. Selvom hiv og aids ikke fylder i offentligheden længere, så gør frygten for hiv og aids det, når man konfronteres med det.

Mange ved simpelthen ikke, hvad hiv og aids er længere, og mange har fejlagtige opfattelser af smitteveje. Derfor har AIDS-Fondet kontinuerligt haft oplysningskampagner, som skal opdatere livet med hiv og give ny viden til mennesker, der ikke lever med hiv.

Forskning

AIDS-Fondet uddeler legater til projekter og ph.d.-afhandlinger, der forsker i hiv og aids. Vi samarbejder også med partnere som IAVI, der arbejder for en vaccine mod hiv, og Global Fund, der støtter forskning og infrastruktur i udvikling af hiv-medicin, men også distribution til nogle af verdens mest udsatte lande.

Læs mere om IAVI

Læs mere om Global Fund

Bekæmpelse af sygdom

Selvom vi er opstået af et behov for at bekæmpe hiv og aids, så kommer vi ikke i mål, hvis vi ikke samtidig bekæmper andre sexsygdomme.

Derfor har vi åbnet vores Checkpoint-klinikker, som et alternativ til lægen eller sexsygdomsklinikkerne, og hvor man hurtigt, nemt og gratis kan blive testet for sexsygdomme. Vi tilbyder tests for særligt udsatte målgrupper, såsom LGBT+personer og unge mennesker mellem 15-29.

Læs mere om Checkpoint