Rapporter og undersøgelser

AIDS-Fondets arbejde bygger på en indgående viden om målgruppernes specifikke behov. En del af denne viden indhentes gennem undersøgelser som dem på siden her.

3

2023

Den perfekte storm

Sundhedsmæssige konsekvenser af sex på stoffer
Chemsex som fænomen har bidt sig godt fast i Danmark. Det er blevet en subkultur blandt transpersoner og mænd, der har sex med mænd, der også ser ud til at brede sig til andre dele af LGBT+ miljøet. Og det går ikke væk af sig selv.

Download rapporten

2020

EMIS-undersøgelsen 2017

Stor viden om hiv blandt mænd der har sex med mænd
Danske mænd, der har sex med mænd, har i høj grad styr på fakta, når det handler om hiv, og hvordan man forebygger sexsygdomme. Det viser en analyse af de danske tal fra en stor europæisk sexlivsundersøgelse, som samtidig afslører, at 39% har haft sex med risiko for overførsel af hiv mindst en gang det seneste år.

Download rapporten

2021

Unge og LGBT personers testadfærd

Hver fjerde er aldrig blevet testet for sexsygdomme
40 procent af unge, seksuelt aktive heteroseksuelle er aldrig blevet undersøgt for sexsygdomme, og blandt lesbiske kvinder er det hele 58 procent. Til sammenligning er det kun syv procent af homoseksuelle og 12 procent af biseksuelle mænd, der aldrig er blevet testet.

Download rapporten

2017

Sex på stoffer

Chemsex blandt mænd der har sex med mænd i DanmarkSex på stoffer (kaldet chemsex) er ret udbredt i flere europæiske storbyer blandt mænd, der har sex med mænd. AIDS-Fondet har undersøgt fænomenet i Danmark, og i november 2017 offentliggjorde vi en rapport om chemsex blandt mænd, der har sex med mænd.

Download rapporten

2017

Sex blandt kvinder

Sundhedsvæsenet overser sexsygdomme hos lesbiske
I sundhedsvæsenet hersker en forestilling om, at sexsygdomme ikke smitter ved sex mellem kvinder. Resultatet er, at mange kvinder bliver fejlinformeret og afvist, når de vil testes for sexsygdomme.

Download rapporten