World AIDS Day 2023

Her får du overblik over de forskellige aktiviteter, som finder sted i forbindelse med World AIDS Day den 1. december.

Fredag den 1. december er det World AIDS Day. Dagen har eksisteret siden 1988, hvor verdenssundhedsorganisationen, WHO, gjorde den 1. december til international aids-dag.

I dag er det en af de mest kendte mærkedage, der bruges verden over til at vise solidaritet, næstekærlighed og sympati med mennesker, som lever med hiv. Samtidig er det en dag til at mindes de mange som tabte livet i mødet med hiv og aids.

Lystænding på Kultorvet

Når man siger World AIDS Day, tænker mange på lysene i mørket. Det er Positivgruppen, en forening for homo- og biseksuelle mænd, der lever med hiv, som sammen med AIDS-Fondet tænder de op mod 2.000 lys til minde om de mange, som har mistet livet på grund af hiv og aids.

H.K.H. Prinsesse Marie deltager som protektor for AIDS-Fondet i lystænding, hvor hun tænder ét af de mange lys, der bliver en del af det flammende lyshav i december mørket.

Kom forbi Kultorvet i København og oplev det stemningsfulde lyshav i vintermørket. Du kan også selv købe et lys og være med til at mindes dem, der ikke er her længere.

Tid: Fredag den 1. december kl. 13 – til ca. 19
Sted: Kultorvet i København

Julekoncert i Trinitatis Kirke

Traditionen tro indbyder AIDS-Fondet til julekoncert i Trinitatis Kirke.

AIDS-Fondets julekoncert er en blanding af traditioner og nye indslag. Der er givende ord og nogle af julens smukkeste sange og salmer.

I år overværer H.K.H. Prinsesse Marie som protektor for AIDS-Fondet den traditionsrige julekoncert.

De medvirkende er bl.a. skuespiller og præsident for AIDS-Fondet Susse Wold, skuespiller Emil Blak Olsen, Queer Qhoir Qopenhagen & Ramona Macho, Niklas Walentin på violin og Alexander McKenzie på klaver.

Tid: 1. december 2023 kl. 19.30 til ca. 21.20
Sted: Trinitatis Kirke (ved Rundetårn)

Seminar: Det vi husker lever videre

I anledning af World AIDS Day inviterer Center for Køn, Seksualitet og Forskellighed ved Københavns Universitet seminar og udstilling af aids-navnetæpper og Bodymaps.

Professor Heather Love indleder med at bruge Justin Torres’ historiske fiktionsroman Blackouts fra 2023 til at reflektere over institutionelle og ikke-institutionelle historier om hiv og aids (Foredraget er på engelsk).

Herefter er der paneldebat om, hvad der er vigtigt at huske ved aids-krisen, og hvad vi kan kan lære af hiv-historien i dag.

Der vil være udstilling af navnetæpper og Bodymaps, og arrangementet afsluttes med gløgg og æbleskiver.

Tid: 1. december kl. 13 til 15
Sted: Københavns Universitet, Søndre Campus, auditorium 23.4.39

World AIDS Day på Kafé Knud

Kafé Knud i Skindergade markerer World AIDS Day med den traditionelle aids-lagkage fra konditoriet La Glace.

Fra kl. 19 kan man møde kunstneren Mila Düsenfeldt (alias Kenneth Olsen), der sine værker med udtrykket “Cunt” i en Limited Edition udgave. Overskuddet af salget til Hiv-Danmark.

Tid: 1. december 2023 kl. 14 til 22.30
Sted: Kafé Knud, Skindergade 21, København K

Bodymapping holder fernisering

Bodymapping afholder fernisering i Studenterhuset. Her afslører Anne Marie Helger og Jens Peder Høeberg fem Bodymaps lavet af unge flygtninge/indvandrere og ti Bodymaps lavet af medlemmer af AIDS-Fondets ungegruppe.

Ved arrangementet er der desuden udstilling af navnetæpper, som er syet af pårørende til minde om et menneske, der er død af aids.

Tid: 1. december 2023 kl. 17
Sted: Studenterhuset, Købmagergade 52, 1150 København K

Anne Marie Helger, der har mistet lillebroren, Jens Helger, har sammen med sin mor syet et navnetæppe, og hun gennem årene været en vigtig ambassadør for Navneprojektet. Foto: Susanne Mertz.