World AIDS Day 2021

Her får du overblik over de forskellige ting, som sker i forbindelse med World AIDS Day den 1. december.

Onsdag den 1. december er det World AIDS Day. Dagen har eksisteret siden 1988, hvor verdenssundhedsorganisationen, WHO, gjorde den 1. december til international aids-dag.

I dag er det en af de mest kendte mærkedage, der bruges verden over til at vise solidaritet, næstekærlighed og sympati med mennesker, som lever med hiv. Samtidig er det en dag til at mindes de mange som tabte livet i mødet med hiv og aids.

AIDS-Fondet bruger i år dagen til at markere, at det nu er 40 år siden, verden første gang hører om en ny og mystisk sygdom, der sugede livet og kraften ud af unge mennesker. Samtidig er det 25 år siden, at der kom en effektiv behandling, der har givet håb og reddet millioner af liv.

Lystænding på Rådhuspladsen

Når man siger World AIDS Day, tænker mange på lysene i mørket. Det er Positivgruppen, en forening for hiv-positive bøsser, der sammen med AIDS-Fondet tænder de 2.000 lys til minde om de mange, som har mistet livet på grund af hiv og aids.

Kom forbi Rådhuspladsen i København og oplev det stemningsfulde lyshav i vintermørket. Du kan også selv købe et lys til 25,- og vær med til at mindes dem, der ikke er her længere.

Arrangementet foregår udenfor, og vi vil sørge for god afstand af hensyn til corona.

Tid: onsdag 1. december kl. 13 – til ca. 19
Sted: Rådhuspladsen i København

Reception: Ny bog om livet med hiv

På World AIDS Day udgiver AIDS-Fondet en bog, hvor otte hiv-positive deler deres personlige beretninger om at leve med hiv. Det markerer vi med en reception.

Bogprojektet bliver til i samarbejde den prisbelønnede organisation Ordskælv, der er eksperter i at hjælpe folk med at skrive deres egne historier.

Det er blevet til en stærk bog, hvor H.K.H. Prinsesse Marie har skrevet forordet, mens AIDS-Fondets direktør, Lars Christian Østergreen bidrager med et tilbageblik på historien om hiv og aids i Danmark.

Ved receptionen kan du møde de otte modige personer, som har valgt at stå frem med deres historie. Der vil være oplæsning og et lille glas.

Tid: onsdag 1. december kl. 15 – 16
Sted: Ubuntu huset, Købmagergade 43, 1150 København K

Julekoncert i Trinitatis Kirke

Traditionen tro indbyder AIDS-Fondet til julekoncert i Trinitatis Kirke.

En smuk og stemningsfuld koncert på vej ind i december, fyldt smukke melodier og givende ord.

Medvirkende er bl.a. Skuespiller Susse Wold, operasanger Clara Cecilie Thomsen, pianist Alexander McKenzie, skuespiller og sange Søren Bregendal, skuespiller og sanger Martin Skriver og operasanger Jens-Chr. Wandt.

Tid: onsdag 1. december kl. 16.30
Sted: Trinitatis Kirke, ved Rundetårn i København