Er det tid til test eller vil du vide mere om sexsygdomme?

Ved du heller ikke nok om sexsygdomme, eller synes du, det kan være svært at vide, hvornår man skal blive testet? Så er du bestemt ikke alene.

Derfor har vi sammen med TV vært og influencer, Olivia Salo, og aktivist og influencer, Amalie Have, udarbejdet disse fire videoer, der fortæller dig om alt du bør vide om sexsygdomme. Hvordan foregår test og rådgivningssession hos Checkpoint? Hvor ofte bør du lade dig teste? Og hvilke symptomer skal du være opmærksom på? Kort sagt besvarer filmene de fleste spørgsmål, som du kunne have om sexsygdomme.

Fire film med hvert deres fokus

Hver film har hvert deres fokus, så hvis du er vil vide noget specifikt, kan du blot trykke på den film som berører netop dette emne. Vi anbefaler dog at se alle fire videoer, da de giver et godt indblik i Olivia og Amalies egne erfaringer med test og deres viden om sexsygdomme.

Videoerne kommer også ind på, hvor forskellige sexsygdomme er, hvad der er vigtigt at vide, og hvor på og i kroppen det giver mening, at netop du bliver testet. Videoerne kan også hjælpe dig med at få en bedre forståelse for, hvorfor det med sexsygdomme egentlig ikke burde være så pinligt, som mange synes det er. At blive testet for sexsygdomme er helt normalt – bare spørg Olivia og Amalie.

Olivia tester sin ven Nicklas for sexsygdomme i halsen

Videograf: Helene Sophie Højgaard samt komponist og tonemester: Anton Falk

Olivia taler med sin ven Nicklas om, hvilke sexsygdomme de har haft, og hvordan de fik fortalt deres partnere det på en god måde. De taler om, hvordan sexsygdomme er noget der berører de fleste voksne med et aktivt sexliv, og at det bestemt ikke er noget man bør være flov over.

Olivia viser hvordan en oral selvtest foregår inde hos Checkpoint, og det gør hun ved at udføre en test på Nicklas. De viser, hvor hurtigt og nemt det er, og hvordan du selv gør det i en af Checkpoints selvtest-kabiner. Samtidig taler de om, hvordan vi alle kan være med til at nedbryde fordomme og tabuer når det kommer til sex, sexsygdomme og test.

Olivia og Nicklas fortæller om deres erfaringer med at blive testet, og om deres egne testrutiner. Samtidig snakker de om, hvordan Checkpoint kan hjælpe dig med at få en god testrutine, som er tilpasset dig og dine behov. Ligeledes fortæller de om, hvor du kan finde din nærmeste Checkpoint, og de fortæller om deres egne erfaringer med Checkpoint og om den gang Nicklas gav Checkpoints læge en julegave.

Amalie viser, hvor på kroppen det giver mening for dig at blive testet

Videograf: Helene Sophie Højgaard samt komponist og tonemester: Anton Falk

Amalie fortæller om, hvilke sexsygdomme der er særlig udbredt blandt unge, og om nogle af de ting som mange af os kan være i tvivl om. Amalie viser, hvor på og i kroppen det giver god mening at blive testet, alt efter hvilken sex du har.

Amalie fortæller, hvorfor det er vigtigt at blive testet for sexsygdomme, og hun giver gode råd til, hvordan du kan få en god testrutine, som er tilpasset lige netop dig og dit sexliv.

Amalie: Sådan taler jeg med nye sexpartnere om det med test

Videograf: Helene Sophie Højgaard samt komponist og tonemester: Anton Falk

Amalie fortæller om, hvordan sexsygdomme er noget, der kommer til at berøre de fleste med et aktivt sexliv, og hvorfor det derfor er vigtigt med en god testrutine. Hun taler ligeledes om, hvorfor det at lade sig teste skal ses som en positiv ting, som vi gør for os selv og vores sexpartnere, og hvordan vi alle kan være med til at nedbryde fordomme og stigmaer.

Amalie fortæller også om, hvordan hun selv tager snakken med nye sexpartnere om, hvornår de sidst er blevet testet. Og hun fortæller om en oplevelse hun havde, hvor snakken om test endte med, at hun fik endnu mere lyst til hendes nye sexpartner.

Amalie tager en selvtest i Checkpoint

Videograf: Helene Sophie Højgaard samt komponist og tonemester: Anton Falk

Amalie viser dig, hvordan man laver en selvtest oralt, præcis som det foregår hos Checkpoint, og hvordan at rådgivningen altid tager udgangspunkt i dig og din aktuelle situation.

Amalie fortæller, hvordan Checkpoint kan hjælpe dig med at sætte ord på dine behov, og hvordan du tager snakken om at blive testet, når du starter på et nyt forhold med en sexpartner. I videoen bliver du også introduceret til nogen af de mange fordele, der er ved at blive testet hos Checkpoint, samt hvor du kan finde din nærmeste Checkpoint.