Ved du nok om chemsex?

I Checkpoint har vi eksperter, der ved (næsten) alt om sex på stoffer. Brug os, hvis du har spørgsmål eller har behov for hjælp.

Du kan kontakte os på forskellige måder

Du er altid velkommen til at ringe til Checkpoint, hvis du har spørgsmål om chemsex eller gerne vil have hjælp. Du fanger os på 33 91 11 19 alle hverdage kl. 10 – 14. 

Du kan også kontakte os ved at sende en sms til 1217 med teksten TALK, så kontakter vi dig hurtigst muligt. 

Chemsex - We are here to talk

Chemsex er et udtryk, der beskriver brugen af stoffer i forbindelse med sex. Nogle tager stoffer for at forbedre sexoplevelsen. For andre kan stoffer være en nødvendighed for overhovedet at kunne have sex.  

Sex på stoffer foregår typisk til private sex-fester, men det foregår også i for eksempel saunaer og sexklubber. 

I Checkpoint oplever vi, at chemsex bliver mere og mere udbredt i LGBT+ miljøet. Vi møder flere og flere, som har prøvet chemsex uden rigtig at vide, hvad de sagde ja til. Og vi møder mange, der oplever, at chemsex er blevet en vane, som de har svært ved at bryde igen. Det havde de ikke forventet, da de begyndte at have sex på stoffer. 

I Checkpoint vil vi gerne starte samtalen om chemsex, så du tager dine valg på et oplyst grundlag, og så du kan få hjælp og støtte til at gøre det, der er bedst for dig. 

Fakta - det er disse stoffer vi taler om

Når vi i Checkpoint taler om chemsex, er det oftest disse stoffer, vi taler om: 

 • Crystal Meth/Tina/T 
 • GHB/GBL 
 • MDMA/Ectasy/Fantasy 
 • Amfetamin/Speed 
 • Ketamin 
 • Mephedrone/Meph/Drone 
 • Kokain/Coke 

Det er vores erfaring, at Crystal Meth og GHB/GBL er de mest brugte stoffer i chemsex-miljøet. Her kan du læse lidt mere om Crystal Meth og GHB/GBL. 

Det skal du vide om Crystal Meth

 • Crystal Meth kaldes også Tina og T 
 • Crystal Meth kan ryges, injiceres (kaldes også slamming), sniffes og indføres i anus 
 • Crystal Meth er meget afhængighedsskabende, både fysisk og psykisk 
 • Langtidsvirkningerne af Crystal Meth er blandt andet paranoia, syns- og hørehallucinationer, vrangforestillinger, hukommelsestab, angst, depression, alvorlige tandproblemer og isolation og tab af socialt netværk 

Det skal du vide om GHB/GBL

 • GHB/GBL kaldes også Gina og G
 • GHB kan bruges til rengøring af aluminiumsfælge på biler
 • GHB/GBL drikkes i nøje afmålte doser. Selv en lille overskridelse af den korrekte dosering kan medføre besvimelse
 • GHB må ikke kombineres med alkohol
 • Abstinenssymptomer i forbindelse med GHB er blandt andet angst, søvnforstyrrelser og rysten og i alvorlige tilfælde også kredsløbsforstyrrelser og psykotiske symptomer. Nedtrapning skal altid ske i samråd med en læge

Bagsiden af chemsex

Brug af stoffer samtidig med sex kan medføre, at man kan have sex i lang tid ad gangen, og at den sex, man har, er mere ekstrem, end den ellers ville have været. Det kan ske, at man glemmer eller udelader kondomet. Derfor kan man være i øget risiko for hiv, hepatitis og andre sexsygdomme, når man dyrker chemsex.

Det kan også være svært at passe på sine grænser, når man er på stoffer. Det kan for eksempel betyde, at man siger ja til noget, som man ellers ville have sagt nej til, og at man bagefter fortryder det, der skete. Det kan være svært at gå alene med, når festen er slut. 

Når chemsex bliver en vane, kan det blive svært at have sex uden stoffer. Man kan altså udvikle afhængighed af chemsex, ligesom man også kan udvikle stofafhængighed. Begge dele kan have store fysiske, psykiske, sociale, seksuelle og økonomiske konsekvenser. 

Hvad kan vi hjælpe dig med?

I Checkpoint er vi et team af rådgivere, sexologer, psykoterapeuter, mentorer, sygeplejersker og socialrådgivere, som arbejder med chemsex.  

Vi er her for dig, som har spørgsmål til chemsex, dig, som er nysgerrig og måske overvejer sex på stoffer og dig, som allerede har gjort dig erfaringer. Hvis du har udviklet afhængighed, hjælper vi dig med at få kontakt til rusmiddelbehandling, hvis du vil det. 

Vi er sexpositive

I Checkpoint er vi sexpositive. Det betyder, at vi ser sex i alle former og udtryk som noget positivt, sundt og godt, så længe det sker mellem samtykkende parter. Og det betyder, at vi ikke er fordomsfulde overfor personer, som vælger at have sex på stoffer, eller har en holdning til om folk, som kommer hos os, skal bruge chemsex. 

Du er ikke den eneste

Vi ved, at det kan være svært at række ud og bede om hjælp, når det drejer sig som chemsex. Det kan være skamfuldt at opleve ikke at kunne styre sit forbrug, at have overskredet sine egne eller andres grænser, ikke at have passet på sig selv. 

Hvis du har det sådan, skal du vide, at du ikke er alene. I Checkpoint møder vi mange med netop den slags oplevelser. Og vi dømmer dig ikke. 

En flok gode råd, hvis du har sex på stoffer

 • Inden du tager til en chemsex-fest, er det en god idé at tænke over dine grænser og at have en strategi for, hvordan du bevarer noget af den kontrol, som du ellers kan være i risiko for at opgive, når du tager stoffer. Husk at selv om chemsex kan virke som et grænseløst univers, så har du ret til dine personlige grænser 
 • Brug kondom og glidecreme, når du har analsex og skift kondom ved flere sexpartnere. Hav din egen glidecreme med 
 • Brug handske og glidecreme, når du dyrker fisting og skift handske mellem sexpartnere. Tag dine egne handsker med 
 • Brug kun dit eget snifferør eller din egen sprøjte 
 • Den nedtur (come down), man kan få, når stofferne forlader kroppen, kan være hård, både fysisk og psykisk. Hav derfor en plan for, hvad der skal ske, når festen er slut. Måske har du brug for, at nogen sørger for, at du kommer sikkert hjem eller at nogen følger op på dig efter festen. Sørg for at have mad og drikke derhjemme 
 • Hvis du føler, at du har været med til noget, som du efterfølgende fortryder, og hvor dine grænser er blevet overskredet, så ræk ud (også selv om det er svært) 
 • Bliv testet for hiv, hepatitis c og andre sexsygdomme, hvis du har været i risiko 
 • Husk også at have sex uden stoffer