om os

Vi går op i din seksuelle sundhed

I Checkpoint er din seksuelle sundhed det vigtigste for os. For vi ved, at seksuel sundhed giver bedre og længere liv.

Vi arbejder ud fra et sexpositivt og normkritisk udgangspunkt. Og vi er eksperter i at tale om det, som mange har svært ved – nemlig køn, sex, seksualitet og livet med hiv.

    Vi er et supplement

    Checkpoint er AIDS-Fondets test- og rådgivningstilbud. Vi har klinikker i Aarhus, Aalborg, Odense, Gentofte, København og på Frederiksberg. Her knokler vi hver dag for at være et safer space for dig.

    Vi har skabt Checkpoint, fordi vi gerne vil gøre det nemt at få test for sexsygdomme og rådgivning om seksuel sundhed og livet med hiv.

    Checkpoint er et supplement til det offentlige sundhedsvæsen. Vi fokuserer på de målgrupper, som oftest får sexsygdomme, og som vi kan se ikke finder vej til de offentlige testtilbud.

    Hvem er vi til for?

    Checkpoint er et gratis tilbud for:

    • LGBT+ personer i alle aldre

    • 15-29-årige

    • Mennesker der lever med hiv

    • Personer i høj risiko for hiv

    Er du LGBT+ person, kan du altså få test hos os hele livet <3 Hvis du ikke er i målgruppen for vores tilbud, guider vi dig gerne videre.

    Rådgivning og test

    Når du kommer i Checkpoint, møder du professionelle rådgivere, som gerne vil give dig en god oplevelse, og som ikke er bange for at tale om køn, krop, sundhed, sex og seksualitet.

    Checkpoint, og de tilbud vi har til dig, er oprindeligt skabt af de målgrupper, som har behov for dem. Derfor er det naturligt, at vi arbejder tæt sammen med de miljøer, som vores målgrupper er i. Vores arbejde bygger på solid erfaring og evidens for, hvad der virker, og samtidig afprøver vi løbende nye metoder, så vi kan blive klogere.

    Det ligger dybt i vores dna at arbejde inkluderende, normkritisk og sexpositivt, og vi insisterer på at bekæmpe strukturer, der bidrager til stigmatisering og diskrimination.

    Vores specialiserede rådgivning

    I Checkpoint skelner vi mellem den rådgivning man kan få, når man bliver testet for sexsygdomme og vores specialiserede rådgivning.

    Den specialiserede rådgivning henvender sig primært til

    • Mennesker der lever med hiv og deres pårørende

    • Personer, der er i særlig risiko for at få hiv - fx personer der bruger stoffer i forbindelse med sex

    • LGBT+ personer der har været udsat for overgreb

    Der kan være tale om enkeltstående samtaler eller længerevarende forløb, og i nogle tilfælde tilbyder vi også mentorforløb eller selvhjælpsgrupper.

    Rådgivningen tager udgangspunkt i dine behov. Du kan f.eks. få hjælp i forhold til, hvordan du håndterer din hiv-diagnose, eller hvordan du fortæller dine nærmeste om den.

    Checkpoints rådgivning er et supplement til de offentlige tilbud, og vores ressourcer er desværre begrænsede. Derfor kan vi eksempelvis ikke hjælpe dig, hvis du har behov for psykologhjælp eller egentlig stofafvænning.

    Hvem møder du i den specialiserede rådgivning?

    Vores rådgivere har forskellig relevant uddannelsesbaggrund. Det favner fx sexologer, terapeuter og socialrådgivere. De fleste rådgivere har også mange års erfaring med rådgivning om hiv, sex på stoffer, overgreb og livet som LGBT+ person. En del af rådgiverne har også personlige erfaringer med de ting, vi rådgiver om.

    Hvem møder du, når du skal testes?

    Når du kommer for at blive testet i Checkpoint vil størstedelen af personalet bestå af personer, som er i gang med en sundhedsfaglig uddannelse eller har anden relevant baggrund.

    Det kan være eksempelvis være studerende, der uddanner sig som læger, sygeplejersker og jordemødre, men også akademikere, socialrådgivere, psykoterapeuter og kliniske sexologer.

    Alle ansatte i Checkpoints testklinikker har desuden fået en grundig oplæring, og får løbende efteruddannelse, som sikrer et højt fagligt niveau.

    Vi går op i diskretion og anonymitet

    Alle ansatte i Checkpoint og AIDS-Fondet har tavshedspligt. Det betyder, at vi ikke deler oplysninger om Checkpoints brugere med andre, medmindre du giver os skriftlig tilladelse til det. Rådgiverne må dog gerne tale med hinanden om konkrete samtaler og spørgsmål, hvis det er fagligt relevant og kan gøre rådgivningen bedre for dig eller andre.

    Vi registrerer alle besøg i Checkpoints test- og rådgivningsklinikker anonymt. Det gør vi, fordi vi laver statistik, der giver os overblik og kan hjælpe os med at blive bedre. Samtidig er det et krav fra staten og de kommuner, som støtter Checkpoint, at vi kan dokumentere vores arbejde.

    Når du kommer i Checkpoint for at blive testet, vaccineret, får udskrevet medicin eller bliver behandlet, bliver det registreret i den offentlige sundhedsplatform, og du vil kunne se det på sundhed.dk. Du kan dog blive testet for hepatitis C, hiv og syfilis, uden at det bliver registreret nogen steder.

    Vil du klage over Checkpoint?

    Her i Checkpoint går vi meget op i at give dig en god oplevelse. Men vi er mennesker, og vi kan også komme til at lave fejl, selvom vi prøver at undgå det.

    Hvis vi begår fejl, vil vi selvfølgelig gerne sige undskyld – og vi vil gerne lære af det, så Checkpoint kan blive et bedre sted at komme. Derfor vil vi gerne høre fra dig, hvis du har haft en dårlig oplevelse i Checkpoint, eller noget bare ikke var i orden.

    Hvis du vil klage, kan du gøre det ved at skrive til vores direktør Lars Christian Østergreen. Du kan enten sende en mail til [email protected], hvor du skriver ”klage” i emnefeltet, eller du kan sende et brev til:

    AIDS-Fondet
    Att. Lars Christian Østergreen
    Vestergade 18E, 4. sal
    1456 København K

    Vi skal bruge følgende informationer for at behandle din klage:

    • Navn (frivilligt)

    • Kontaktoplysninger (frivilligt)*

    • Rådgivningstilbud, som klagen omhandler

    • Hvornår modtog du den rådgivning, du ønsker at klage over? OBS: Angiv så præcise oplysninger som muligt, hvis du ønsker, at vi skal give rådgiveren feedback.

    • Hvad ønsker du at klage over?

    • Hvad kunne du have ønsket dig i stedet?

    • Hvad forventer du af os nu?

    Hvis du opgiver navn og kontaktoplysninger, får du svar på din klage indenfor 14 dage. Vi behandler selvfølgelig din klage fortroligt, og efter de 14 dage slettes al korrespondance.

    Ring til os

    I Checkpoint er vi vant til at tale om sex, sexsygdomme, køn, krop og livet med hiv. Ring til os, hvis du har spørgsmål.

    Vores nummer er +45 33 91 11 19

    Vi har åbent alle hverdage mellem kl. 10:00-14:00

    Ring +45 33 91 11 19