Sådan beskytter du dig

Her finder du inspiration til, hvordan du kan beskytte dig selv og din partner. Noget handler om sexsygdomme generelt - andet er specifikt om hiv.

Olivia Salo og Amalie Have giver dig fakta

Checkpoint har sammen med TV vært og influencer, Olivia Salo, og aktivist og influencer, Amalie Have, udarbejdet disse fire videoer, der fortæller dig om alt du bør vide om sexsygdomme. Hvordan det foregår, når du kommer til test og rådgivning hos Checkpoint? Hvor ofte bør du lade dig teste? Og hvilke symptomer skal du være opmærksom på? Kort sagt besvarer filmene de fleste spørgsmål, som du kunne have om sexsygdomme.

Kondom og glidecreme

Kondomer giver effektiv beskyttelse mod overførsel af hiv og en række forskellige sexsygdomme – og det beskytter samtidig mod uønsket graviditet.

ANDRE MÅDER AT BESKYTTE SIG MOD HIV

PrEP - pillen der beskytter mod hiv

PrEP er en ny måde at forebygge hiv, hvor man tager en pille dagligt for at undgå at blive smittet med hiv i forbindelse med sex. Behandlingen nedsætter risikoen for overførsel af hiv med over 99%, hvis man tager medicinen korrekt.

PEP når uheldet er ude

PEP er en behandling, der kan beskytte dig mod hiv i situationer, hvor du har været i stor risiko for smitte. Behandlingen skal begynde ret hurtigt efter det mulige smittetidspunkt.

Kend din hiv-status

Når du kender din hiv-status, kan du bedre passe på dig selv og andre. Her på siden kan du læse om, vores tilbud om test og rådgivning.

Sex med velbehandlede partnere

Den medicinske behandling mod hiv nedsætter mængden af virus så meget, at mennesker, der lever med hiv og er i behandling, ikke kan smitte andre.