Kasper falder i – igen

Det er gået godt længe. Kasper har ikke røget Crystal Meth i 2 måneder.

Det er en sejr, og en vigtig én. Det er hans bevis overfor sig selv på, at det er ham, der styrer stofferne – det er ikke stofferne, der styrer ham.

 

Det er gået godt længe. Kasper har ikke røget Crystal Meth i 2 måneder. Det er en sejr, og en vigtig én. Det er hans bevis overfor sig selv på, at det er ham, der styrer stofferne – det er ikke stofferne, der styrer ham. Hvis han var afhængig, ville han jo ikke kunne beslutte sig for at holde sig fra dem så længe, vel?  

Men i torsdags faldt han i. Han ude med nogle venner, og de fik nogle drinks. Han var lidt fuld, da de skiltes, men stadig helt afklaret med den beslutning, han havde taget inden han tog hjemmefra: Han skulle lige hjem. 

[BLINK] Men så sker det. På vej tilbage til den tomme lejlighed sniger den velkendte uro sig ind på ham. Som en mørk skygge, der glider umærkeligt ind i kroppen.  

[BLINK] Et øjeblik efter geninstallerer han Grindr, selv om han egentlig havde besluttet ikke at bruge appen et stykke tid – netop for at passe på sig selv. Han lægger næsten ikke mærke til, at han åbner appen. En velkendt emoji lyser op. Pling.  

[BLINK] Et øjeblik efter skifter tager han sko på og går ud af døren. 

[BLINK] Han befinder sig i en lejlighed med en pibe i hånden. Den udefinerbare følelse af uro og alenehed er pist væk. Han giver sig hen.  

[BLINK] Pludselig banker hans fornuft på. Var det sådan her, han ville ende aftenen? Det er, som om han vender tilbage til det sted i sig selv, han var, før han tog ud med sine venner tidligere på aftenen. Det sted, hvor han ved, at han ikke vil tage stoffer.

Det er, som om han pludselig ser sig selv og personerne rundt om sig skærende klart.

Han føler sig frastødt – både af dem, der er i gang omkring ham, de nøgne og halvnøgne mænd, der sidder og ryger, men mest af alt af sig selv. 

Han får tøj på og tager hjem til sin tomme lejlighed. Det går lang tid, før han kan sove. Da han vågner, er han tung i kroppen. Og i hovedet. Over det hele.

Han har gjort det igen. Svigtet sig selv og sin beslutning. Hvorfor helvede bliver han ved med at gå imod sig selv? Han føler sig alene i sengen. Han synker ned i madrassen, har lyst til bare at forsvinde. 

Kasper ved godt, han har brug for hjælp. Det kan han få i AIDS-Fondets rådgivningstilbud omkring sex på stoffer. Har du også brug for hjælp? Så udfyld formularen her:  

Historien om Kasper er fiktiv, Kasper er ikke en rigtig person – men det kunne han være. Ligesom Kasper er der mange, der kæmper med tilbagefaldsproblematikker, og er du en af dem, så er du bestemt ikke alene.

Hos AIDS-Fondets Specialiserede Rådgivning kender vi til alle de problematikker, som chemsex kan handle om. Vi har mange års viden og erfaring med stoffer og sex, og blandingen af de to – og vi er til at tale med, helt uden fordomme.