Tilbud til dig

Tal med os hvis dine grænser er blevet brudt

Det er almindeligt at være i tvivl eller forvirret, hvis ens grænser er blevet overskredet seksuelt. Måske kredser dine tanker om situationen. Hvad skete der? Hvorfor? Var det et overgreb? Her på siden kan du læse om forskellige reaktioner, når man har oplevet noget seksuelt grænseoverskridende.

Husk, du kan komme videre, og du kan tale med os.

Skriv til os

    Hvad er et overgreb?

    Det er almindeligt at være i tvivl, hvis man har været udsat for et overgreb eller har oplevet noget grænseoverskridende i forbindelse med sex. Det vigtige er ikke, om det passer i en definition eller ej – det vigtige er, hvad det fylder for dig i dit liv.

    Husk, at uanset hvordan du reagerede i situationen, er det ikke okay:

    • at blive tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt

    • at blive rørt ved på en seksuel måde eller at blive bedt om at røre ved nogen uden at have givet samtykke

    Det er heller ikke ok at blive presset til at tale om seksuelle emner eller se seksuelt indhold. Heller ikke online. Det gælder også, hvis det er din ven, date eller kæreste, der har overskredet dine grænser.

    Overgreb kan også ske for mænd der har sex med mænd, kvinder der har sex med kvinder og i andre konstellationer.

    Hvis du er i tvivl, er det bedste, du kan gøre, at finde en du har tillid til, som du kan tale med. Du kan tale med os.

    Du er ikke alene

    Find en at tale med

    Det er vigtigt at huske, at du kan komme videre. Og du kan komme godt videre.

    I Checkpoint er vi vant til at tale om overgreb og grænseoverskridende oplevelser – og vi har talt med mange, som har været i lige præcis den situation, som du er i lige nu. Vi ved også, at der kan være særlige ting på spil, hvis du er LGBT+ person eller er minoritetsetnisk LGBT+ person. Og hvis du ikke er vant til at tale om sex eller seksuelle emner.

    Hvis du er nysgerrig på at tale med os, så kom ind til en uformel snak over en kop kaffe. Vi kan også gå en tur, starte med at tale på telefon eller mødes online.

    Udfyld formularen, så skriver vi eller ringer dig op.

    Mange overgreb sker med nogen man kender

    De fleste seksuelle overgreb og grænseoverskridende oplevelser sker, med en man kender i forvejen. Det kan være en date, en ven eller ens partner. Det kan gøre det rigtig svært at forstå, hvad der er sket. Og mange bebrejder sig selv. Det er aldrig din skyld, at du har været udsat for seksuelt overgreb eller har oplevet noget grænseoverskridende seksuelt.

    Dine reaktioner giver mening

    Mange, der har været udsat for overgreb eller noget grænseoverskridende seksuelt, føler et stort ansvar for det, der skete, og bebrejder sig selv. Måske har du svært ved at forstå, hvorfor du gjorde, som du gjorde i situationen. Eller dine reaktioner bagefter. Det er aldrig din skyld, at du har været udsat for et seksuelt overgreb. Aldrig. Og det er uanset, hvordan du reagerede i situationen og efterfølgende.

    Desværre tror de fleste, at man enten kæmper imod eller forsøger at flygte, når man oplever noget grænseoverskridende. Men der er mange andre måder at reagere på. Her kan du læse om forskellige reaktioner, som vi kender fra andre i samme situation, som dig. Husk, du er ikke alene. Og dine reaktioner er en måde at forsvare dig på.

    Mange anmelder ikke

    At erkende, at man har været udsat for et seksuelt overgreb, kan være en længere proces. Derfor er det også almindeligt, at man ikke anmelder det med det samme. Det er også særlig svært at anmelde det, hvis det er en man kender. Uanset, hvornår det er sket og hvor lang tid siden, skal politiet tage det seriøst.

    Vi ved, at mange LGBT+ personer frygter at tale med politiet. Hvis du kan genkende dette, så tøv ikke med at tage fat i os eller læs Lev og Lad Leves guide til hvordan du kan anmelde det.

    Du behøver heller ikke at leve op til en bestemt måde at fortælle om det på. Vi ved, at nogle kommer til at grine, nogle har svært ved at holde fokus og andre virker kølige eller upåvirkede, når de fortæller om grænseoverskridende oplevelser. Det er en måde at reagere på i en voldsom situation – og det skal tages seriøst uanset.

    Ring til os

    I Checkpoint er vi vant til at tale om grænser og grænseoverskridende oplevelser. Hvis du har spørgsmål, så ring til os.

    Vores nummer er +45 33 91 11 19

    Vi har åbent alle hverdage mellem kl. 10:00-14:00.

    Ring +45 33 91 11 19