Sådan får du oprettet et testamente

Det behøver ikke at være svært at oprette et testamente. Hvis du vil betænke AIDS-Fondet helt eller delvist, kan du få tilskud til advokathjælp.

Få hjælp fra en advokat

Hvis dine ønsker om din arvs fordeling er meget enkle, kan du selv skrive dit testamente. Det gælder f.eks., hvis du vil efterlade alt til én bestemt person eller velgørenhedsorganisation.

Det er dog vores anbefaling, at du får hjælp af en advokat, så du er sikker på, at dine ønsker i testamentet er juridisk holdbare, og at testamentet ikke kan misforstås.

Uanset hvad du vælger, skal testamentet være skriftligt og underskrives af en notar eller af to vidner.

Du vælger selv en advokat eller vi kan henvise til én af de mere end 200 advokater, der er en del af vores partnerskab med Det Gode Testamente.

Vælger du at tilgodese AIDS-Fondet i dit testamente, kan du få et tilskud på op til 5.000 kr. til advokatregningen. Tilskuddet er skattepligtigt.

Du skal dog være opmærksom på, at AIDS-Fondet ikke giver tilskud til testamentet, hvis foreningen er indsat på bestemte betingelser.

Tilskuddet gives på følgende vilkår:

  • Faktura skal udstedes direkte til AIDS-Fondet
  • AIDS-Fondet modtager kopi af det notarpåtegnede testamente
  • Der skal være tale om en reel indsættelse af AIDS-Fondet. Hvis indsættelsen af AIDS-Fondet f.eks. er betinget af, at de øvrige arvingers arv ikke bliver begrænset, eller at AIDS-Fondet kun skal arve, hvis de øvrige arvinger får mere end de ellers vil have fået, giver organisationen ikke tilskud. Det samme gælder, hvis indsættelsen af organisationen er betinget af, at alle øvrige arvinger er afgået ved døden.

Giv en gave for livet gennem dit testamente

Dit testamente og din arv kan gøre stor forskel

– både for dine pårørende og for kampen mod aids.

Få hurtigt overblik, test din viden og få en gratis guide til dit testamente.

Kontakt os, hvis du vil vide mere

Du er altid velkommen til at kontakte os eller vores advokat, hvis du har spørgsmål om arv og testamente.

Kontakt vores advokat

Kontakt advokat Henrik Holmblad direkte på mail eller telefon 3311 6511. Du skal blot oplyse at du er henvist af AIDS-Fondet. Mail: hh@moltke-leth.dk

Kontakt vores arvekonsulent

Kontakt Mette Willenbrock Hattens, der er arveansvarlig og chefkonsulent i AIDS-Fondet. Mail: mette@aidsfondet.dk

TEST DIG SELV

Hvor godt kender du de danske arveregler?

Tag testen og find ud af det.