Praktikant hos AIDS-Fondet: Kan du få Danmark til at tale om aids igen?

AIDS-Fondet søger en kommunikationspraktikant til foråret 2023, der kan understøtte vores internationale arbejde med at sikre en ambitiøs, dansk hiv/aids-respons og fremme lige adgang til hiv-forebyggelse og sundhed for udsatte grupper i Afrika.  

For 40 år siden fik verden første gang kendskab til hiv/aids, og siden har mere end 40 millioner mennesker mistet livet som følge af aids. De fleste af dem i nogle af verdens fattigste lande. I dag raser hiv-epidemien stadig. Sidste år blev 1,5 millioner mennesker smittede, og der er stadig cirka ti millioner mennesker, der ikke har adgang til livreddende behandling. Særligt udsatte er unge kvinder og marginaliserede grupper såsom LGBT+ personer og sexarbejdere.  

Vi har brug for dig, der vil være med til at ændre på de tal. Du brænder for international udvikling og kan omsætte det til skarpe memes, velargumenterede indlæg og flotte grafiker. Du får lov til at boltre dig på vores sociale medier og være med til at udvikle indsatser, der engagerer offentligheden i den globale kamp for retten til sundhed.  

Du er studerende på en relevant videregående uddannelse, som er skarp, når det gælder sociale medier, tekstredigering og formidlingsarbejde generelt, og som har viden om og erfaring med udviklingsarbejde i det Globale syd. Du behøver ikke at kunne det hele, så længe du har gå-på-mod, masser af ideer og lyst til at lære. 

Praktikopgaver:

  • Formidling af international afdelings arbejde på sociale medier i tæt samarbejde med dine kollegaer
  • Opdatering af hjemmeside
  • Bidrage til udvikling og implementering af internationale kampagner og engagementsindsatser
  • Bidrage til udarbejdelse af fondsansøgninger
  • Screening af internationale medier for indlæg af relevans for vores internationale arbejde

Vi tilbyder dig:

  • Et praktikforløb med varierende og spændende arbejdsopgaver, som du i vidt omfang selv er med til at forme.
  • Fleksibilitet og åbenhed overfor nye idéer og initiativer.
  • At få viden og praksiserfaring med, hvordan vi internationalt arbejder med rettigheder og sundhed og engagement.
  • Tæt sparring

Som praktikant vil du få mulighed for at løse opgaver både selvstændigt og i tæt samarbejde med det internationale team og vores kommunikation- og fundraisingsafdeling, hvor du også vil få tilknyttet en praktikvejleder. Vi lægger også stor vægt på, at du får mulighed for at bruge og udvikle dine kompetencer, men du skal samtidig være forberedt på at skulle bistå med praktiske og administrative opgaver.   

Mangfoldighed og normkritik er en del af AIDS-Fondets dna, både nationalt og internationalt. Du kan derfor forvente en arbejdsplads med højt til loftet og stor frihedsgrad under ansvar. Du kommer til at arbejde i et miljø præget af godt humør, en uformel omgangstone og samtidig stor professionalisme og seriøsitet i relation til vores kernemålgrupper og vision.  

Du vil få en sjov, spændende og varieret dagligdag på vores kontor i centrum af København. Praktikforløbet er som udgangspunkt 37 t/uge i seks måneder med start 1. februar eller efter nærmere aftale.  

Om tilgængelighed:

AIDS-Fondet ligger i en brostensbelagt baggård, hvor der efter aftale kan arrangeres adgang for bil med handicapparkeringsskilt. Bygningen har elevator, som kan anvendes med et nøglekort. Dette skal helst arrangeres på forhånd eller ved ankomst. I lokalerne er der kørestolsadgang til toilet. 

Ansøgning:

Ansøgning inkl. CV og eksamensbevis sendes til job@aidsfondet.dk snarest. 

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte  

Kommunikationschef Stine Bang: 88 33 56 80 / stine@aidsfondet.dk  

International chef Rikke Nagell: 88 33 56 24 /  rikke@aidsfondet.dk 

Vi opfordrer alle til at søge stillingen uanset baggrund, køn, seksualitet, handicap, religion eller alder.