HPV-vaccination

Du blive vaccineret mod HPV i Checkpoint, hvis du er i aldersgruppen fra 18 til og med 25 år, og du er en fyr, der er til fyre, eller du er transkvinde, eller du er en person med ulige personnummer.

HPV-vaccination til transkvinder og unge mænd, der er til mænd

Du kan blive vaccineret mod HPV i Checkpoint i København og Aarhus, hvis du er fra 18 til og med 25 år og er en fyr, der er til fyre, transkvinde eller en person med ulige personnummer.

Vaccinationen er gratis og beskytter mod forskellige slags HPV (human papillomavirus). HPV kan give kondylomer (kønsvorter) på kønsdelene, celleforandringer og forskellige kræftformer. Transkvinder og mænd, der har sex med mænd, har større risiko for at udvikle kræft som følge af HPV

HPV kan blandt andet overføres i forbindelse med sex. Det er ret smitsomt, og man kan godt blive smittet, selvom man bruger kondom ved sex. Derfor kan det være en god ide at blive vaccineret.

Hvem kan blive vaccineret

For at blive vaccineret gratis mod HPV i Checkpoint skal du være enten være:

  • Mand, der er til mænd
  • Transkvinde (uafhængigt af personnummer) der er til mænd
  • Non-binær person med ulige personnummer, der er til mænd
  • Du skal være fyldt 18 år og må endnu ikke være fyldt 26 år, for at kunne modtage en gratis HPV-vaccine.

Hvis du når at fylde 26 år inden 2. eller 3. vaccine, skal du desværre selv betale for de sidste vacciner hos din egen læge eller en vaccinationsklinik.

Ring eller book tid

Du er velkommen til at ringe til Checkpoint, hvis du har spørgsmål om HPV, og hvordan du kan blive vaccineret. Ring på telefon 33 91 11 19 alle hverdage kl. 10 – 14.