40 år med hiv: AIDS-Fondet søger hiv-positive til ny bog

Lige nu søger AIDS-Fondet hiv-positive over 50 år, som vil dele deres erfaringer med at leve med hiv. De personlige beretninger bliver samlet i en bog, der skal fortælle historien om hiv i Danmark.

I år er det 40 år siden, verden første gang hørte om aids. Og, det er 25 år siden, at der kom en behandling, som for alvor virkede. Hvor alvorligt syge mennesker fik livet tilbage, og hiv ikke længere var en automatisk dødsdom.

I den anledning udgiver AIDS-Fondet på World AIDS Day, den 1. december, en bog med fortællinger om at få hiv, overleve hiv og leve med hiv. Derfor leder organisationen lige nu efter hiv-positive, der er over 50 år.

”Vi vil gerne have forskellige beretninger med, så vi søger både dem, der var unge, da epidemien rasede. Dem, der fik diagnosen inden medicinen. Dem, der aflyste deres fremtid – og overlevede. Men også personer, der har fået diagnosen i en høj alder,” siger Stine Bang, der er chefkonsulent i AIDS-Fondet.

Målet er at udgive en bog med 15 forskellige beretninger om at være ældre eller gammel og leve med hiv.

”Der er tale om et projekt, hvor vi samler og dokumenterer de oplevelser, målgruppen har med at leve med hiv. Mange bærer på en uhørt tung bagage, som de færreste kender til. Dem vil vi gerne have frem,” siger Stine Bang.

Prisbelønnet samarbejde

Bogprojektet bliver til i samarbejde den prisbelønnede organisation Ordskælv, der er eksperter i at hjælpe folk med at skrive deres egne historier. De står for en række workshops, hvor man sammen finder frem til den bedste version af ens historie.

”Vi samarbejder med Ordskælv, fordi vi ved, at der er rigtig mange mennesker med hiv, som har en historie, der fortjener at blive fortalt. Det kræver ofte lidt hjælp, hvis man ikke er vant til at skrive, Samtidig giver processen mulighed for at møde andre, som har oplevet nogle af de samme ting, siger Stine Bang.

Hvis man vil deltage i projektet og dele sin historie, skal man have mulighed for at deltage i en række workshops i september, og man skal indsende nogle korte tekster, der beskriver lidt om en selv.

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte Stine Bang, for mere information. Du kan fange hende på denne mail – stine@aidsfondet.dk.