AIDS-Fondet får ny direktør

Den 1. maj 2021 kan 43-årige Lars Christian Østergreen skrive direktør for AIDS-Fondet på visitkortet. Lars Christian Østergreen har en fortid som CEO i Happy Copenhagen og sidder i bestyrelsen for Copenhagen Pride. Han kommer fra en ledende stilling i Københavns Kommune.  

 

Når Lars Christian Østergreen mandag 3. maj 2021 sætter sig i stolen som ny direktør for AIDS-Fondet, får fondet en erfaren leder ved roret. Lars Christian Østergreen har mere end et årtis erfaring som leder – ikke mindst fra Københavns Kommune.

På CV’et har Lars Christian Østergreen også en post som CEO for Happy Copenhagen, hvor han har stået for planlægningen af Copenhagen 2021, et megaevent for LGBT+ personer fra hele verden, ligesom han også sidder i bestyrelsen for Copenhagen Pride.

For Lars Christian Østergreen er hiv en mærkesag – for selvom det at leve med hiv i dag ikke er en dødsdom, hvis man har adgang til behandling, så er hiv stadig omgærdet af stigma, fordomme og uvidenhed. Og det vil han gerne være med til at lave om på.

”Vi har sammen et stort ansvar for at sikre, at ingen skal stå alene med en hiv- eller aids-diagnose, ligesom det ikke skal være et stigma at fortælle, at du har hiv i 2021. Jeg glæder mig til at invitere alle vores samarbejdspartnere ind til endnu flere drøftelser om, hvordan vi sammen skaber opmærksomhed om de udfordringer, vi ser, både i Danmark og resten af verden i forhold til hiv og aids. Og jeg ser frem til, sammen med AIDS-Fondets dygtige medarbejdere og frivillige, at gøre vores fælles sag endnu tydeligere for omverden,” siger Lars Christian Østergreen.

Bestyrelsesforperson i AIDS-Fondet, Gitte Kronborg, er glad og forventningsfuld over ansættelsen af Lars Christian Østergreen, som ny direktør.

”Vi er overbeviste om, at Lars Christian Østergreen har, hvad der skal til for at fortsætte og videreudvikle den linje, der er lagt i AIDS-Fondets vision og strategi til at sikre fortsat politisk opbakning til vores sag, en bæredygtig og sund økonomi og ikke mindst en organisation i udvikling og trivsel som det bærende fundament. Vi ser meget frem til at byde Lars velkommen,” siger Gitte Kronborg på vegne af ansættelsesudvalget i AIDS-Fondet..