Giv en gave i dit testamente

AIDS-Fondet blev grundlagt af en enkelt arv

I 1985 – da aids-epidemien var på sit højeste – dukkede en person op på et advokatkontor i København. Vedkommende ønskede at hjælpe mennesker med hiv og aids efter sin død.

Men i stedet for at donere pengene som en enkeltstående gave, blev man enige om at oprette et privat fond, der kunne gøre gavn for mennesker med hiv og aids mange år frem.

Det blev starten på AIDS-Fondet, som i dag er vokset til en organisation med over 30 års erfaring. AIDS-Fondet er både landsdækkende i hele Danmark, og har samtidig også en række forebyggende projekter i Afrika, hvor epidemien stadig raser.

Desværre er fremskridtene truet af corona-epidemien. Årtiers fremgang risikerer at blive skubbet mange år tilbage. Men corona er ikke den første virus, AIDS-Fondet har kæmpet mod – så kampen fortsætter.

I dag er AIDS-Fondets arbejde, på trods af navnet, meget mere end hiv og aids; organisationen kæmper for lige rettigheder og lige adgang til seksuel sundhed for alle, både nationalt og internationalt. Med eller uden corona.

Lige rettigheder og lige adgang indebærer også tilbuddet, Checkpoint, som findes i landets største byer, hvor man blandt andet kan blive testet for sexsygdomme, få en HPV-vaccination og blive rådgivet om seksuel sundhed og forebyggelse. Helt gratis.

En afslutning og en start
Testamentering er en del af AIDS-Fondets oprindelse, og det er stadig en vigtig indtægtskilde for organisationen, der blandt andet uddeler midler til forskning, information og patientstøtte.

- Pengene, der kommer fra testamenter, er et afgørende bidrag i vores kamp mod sygdommen, og de giver os mulighed for at tænke langsigtet. På den måde bliver et testamente både en afslutning og en mulighed for at se fremad, siger Andreas Gylling Æbelø, der er direktør i AIDS-Fondet.

Dit testamente, dine værdier
Mens de feste mennesker sparer op til pensionen og tegner livsforsikringer, så man kan sikre sig selv eller sine efterladte, så er det de færreste, der skriver testamente. Og det kan der være fere grunde til.

Måske er det fordi, det er ubehageligt at skulle forholde sig til, og derfor noget, vi helst vil udskyde. Måske er det fordi, vi synes, det er for besværligt, eller fordi vi tror, det kun er for meget velhavende mennesker.

- Men fordelen ved at skrive testamente er grundlæggende, at vi tydeligt viser vores efterladte, hvordan vores værdier skal fordeles efter døden. Det viser samtidig noget om de værdier i livet, vi synes er vigtige, siger Andreas Gylling Æbelø.

Flere muligheder for at få hjælp
Det giver god mening at betænke en velgørende organisation som AIDS-Fondet i sit testamente. Organisationen kan nemlig være med til at spare den såkaldte bo-afgift og være med til at give de efterladte en større del af arven – samtidig med, at en god sag støttes og fremtidssikres

Der er heldigvis hjælp at hente, hvis man har brug for vejledning til, hvordan man skal skrive sit testamente. AIDS-Fondet har indgået et samarbejde med en advokat, der yder gratis rådgivning til testamentering.

Opret dit testamente gratis hos advokatfirmaet Moltke-Leth, hvis du testamenterer en del til fordel for AIDS-Fondet. Ved at lade AIDS-Fondet betale afgiften for dine arvinger og dine arvinger får måske mere, end de ellers ville have gjort.
 
Kontakt advokat Henrik Holmblad direkte på 33 11 65 11 eller på e-mail   for at få gratis rådgivning om, hvad du kan gøre for både at give mere til dem, du elsker og støtte AIDS-Fondet.
 
Derudover er organisationen også med i samarbejdet, Det gode testamente, som har samlet en del af landets velgørende organisationer, og gjort det nemmere, at testamentere dér. •