Trumps besparelser truer kampen mod hiv og aids

08. Juni 2017
IAVI's microbicidering forebygger mod hiv hos kvinder
Den amerikanske regerings budgetforslag for 2018 indeholder voldsomme besparelser på hiv/aids- området. Hvis det vedtages i sin nuværende form, vil det koste menneskeliv og sætte årtiers kamp for en verden uden aids langt tilbage.

AIDS-Fondets samarbejdspartner, The International Partnership for Microbicides (IPM), opfordrer i en udtalelse den amerikanske kongres til af Trump-regeringens forslag om at beskære USAs bistand til kampen mod hiv/aids. Regeringen lægge op til at beskære hiv-bekæmpelsesprogrammet PEPFAR (President’s Emergency Plan for AIDS Relief) med 17 procent. Vedtages budgettet, vil op mod 250,000 mennesker, der lever med hiv, opleve, at deres adgang til hiv-medicin ikke længere er sikret. Trump-regeringen har også i sit budgetforslag sløjfet alle bidrag til hiv/aids-forskning. Endelig har regeringen vedtaget, at sundhedsorganisationer, der nævner abort som en mulighed for familieplanlægning, ikke længere kan modtage støtte fra USA.

IPM arbejder selv med udviklingen af den såkaldte microbicidering (LINK), som er den første hiv-orebyggelsesmetode til kvinder. Ringen og andre udviklingsprojekter risikerer at falde til jorden, hvis Trump-regeringens budget bliver til virkelighed. Læs IPM's udtalelse her.