Tre frontkæmpere hædret med AIDS-Fondets priser

15. Juni 2017
Onsdag den 14. juni dannede Københavns Rådhus rammen om AIDS-Fondets årlige prisuddeling, hvor der blev uddelt priser til tre personer, som har gjort en enestående indsats indenfor hiv-arbejdet.
Traditionen tro hædrer AIDS-Fondet en gang om året personer, der har gjort en særlig indsats i forhold til hiv og aids.
 
I år dannede Københavns Rådhus rammen for prisuddelingen, der fandt sted den 14, juni. Her blev der uddelt tre priser: Forskningsprisen, Informationsprisen og Hiv-prisen.
 
 
 
Melissa Kruse Olsen fik AIDS-Fondets Informationspris
Melissa Kruse Olsen fik hiv som 20-årig, og hun har siden gjort en stor og personlig indsats for at nedbryde den frygt og de fordomme, der stadig omgærder hiv og mennesker, der lever med sygdommen.
 
Hendes medvirken i videoen "Kys hiv - Eksperimentet" betød, at titusindvis af mennesker blev eksponeret for budskabet om, at hiv-smitte ikke kan overføres gennem kys, kram og andre former for almindelig kontakt.
 
Melissa tildeles AIDS-Fondets Informationspris, fordi hun med styrke og mod stå frem og være et ansigt på mennesket bag en ellers skjult sygdom. Se videoen "Kys hiv - Eksperimentet"
 
 
Thomas Buttenschøn fik AIDS-Fondets Hiv-pris
Thomas Muchimba Buttenschøn viser med stor gennemslagskraft vejen i kampen for en verden, hvor alle mennesker, der lever med hiv, kan stå frem uden frygt for fordømmelse og afstandstagen.
 
Ved at dele gavmildt ud af sin personlige historie; at medvirke i indsatser som AIDS-Fondets kampagne "Kys fordommene om hiv farvel"; og gennem sin organisation, Muchimba Music Foundation, sætter han med stort personligt mod sig selv i spil i kampen mod fordommene.
 
Thomas tildeles AIDS-Fondets hiv-pris for sin vedholdende indsats for at nedbryde fasttømrede forestillinger om sygdommen og de mennesker, der lever med den. Se Thomas Buttenschøn i kampagenvideoen "Kys fordommene om hiv farvel"
 
 

Professor Jan Gerstoft fik AIDS-Fondets forskningspris
Jan Gerstoft er et fyrtårn i dansk hiv-forskning. Han forsvarede sin doktordisputats om hiv i Danmark for 30 år siden - i 1987. I tilgift til at bedrive banebrydende forskning er han en i særklasse inspirerende underviser, hvilket utallige læger og andre, som arbejder med mennesker, der lever med hiv i dagens Danmark, kan bevid

Sidst men ikke mindst stiller han beredvilligt op i medierne og formidler sin viden med lige dele tyngde og energi.

Jan Gerstoft tildeles AIDS-Fondets Forskningspris for sin livslange og vedholdende indsats for at bedre forholdene for mennesker, der lever med hiv og for at nå det endelige mål: En verden uden hiv og aids.