H.K.H. Prinsesse Marie bliver briefet om arbejdet for en vaccine mod hiv

19. Maj 2017
Den 18. maj deltog Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie i en briefing om forskningen i en vaccine mod hiv. Briefingen fandt sted i anledning af, at det er International Hiv-vaccinedag, og H.K.H. Prinsesse Marie blev under briefingen opdateret om de seneste fremskridt i forskningen. Ved briefingen mødte H. K. H. Prinsesse Marie, der er protektor for AIDS-Fondet, desuden for første gang AIDS-Fondets nye direktør, Andreas Gylling Æbelø.

Den 18. maj var International Hiv-vaccine Dag, hvor der verden over sættes fokus på behovet for en vaccine, som beskytter mod hiv.

I den anledning deltog H. K. H. Prinsesse Marie, som er protektor for AIDS-Fondet, i en briefing, hvor der orienteredes om AIDS-Fondets arbejde for en vaccine mod hiv.

AIDS-Fondet har gennem en årrække samarbejdet med International AIDS Vaccine Initiative (IAVI), der er langt fremme med afprøvningen af en vaccine, som kan beskytte mod hiv - og samtidig kan gøres tilgængelig i verdens fattigste lande.

Briefingen blev samtidig den første anledning, hvor H. K. H. Prinsesse Marie mødte AIDS-Fondets nye direktør Andreas Gylling Æbelø.

FAKTA:

  • I 2015 blev 2.1 mio. mennesker i verden smittet med hiv, og 1.1 mio. mennesker døde af aids
  • Trods store investeringer i forebyggelse og behandling er antallet af nye hiv-smittede i verden ikke faldende.
  • I Afrika syd for Sahara er aids den største dødsårsag blandt unge kvinder i den fødedygtige alder, og i denne region smittes unge kvinder oftere end unge mænd - tre piger for hver to drenge
  • En vaccine mod hiv kunne beskytte mennesker, som ikke har adgang til basal forebyggelse og sundhed - eller undertrykkes på grund af køn