Den nye bestyrelse for AIDS-Fondet har konstitueret sig

06. Juli 2018
AIDS-Fondet har fået ny bestyrelse, og NGO’en kan i den forbindelse byde velkommen til to nye ansigter. En stærkt sammensat bestyrelse i en vigtig periode for AIDS-Fondet, siger forkvinden.
Valget til AIDS-Fondets bestyrelse og den efterfølgende konstituering for de kommende to år resulterede i en sammensætning med fem gengangere. De to nytilkomne er Holger Munck, som er uddannet læge og forsker i hiv, og Harun Demirtas, der er sygeplejerske og kredsnæstformand hos Dansk Sygeplejeråd.

Der var genvalg til forkvinde Gitte Kronborg, som er overlæge og speciallæge i infektionsmedicin på Hvidovre Hospital. Og hun går ind til en ny to-årig periode med stor optimisme:

”Jeg ser frem til den kommende periode som forkvinde for bestyrelsen hos AIDS-Fondet. Det er en væsentlig periode for organisationen, som de kommende år har en række politiske delmål at nå,” siger Gitte Kronborg, der fortsætter:

”Særligt det helt afgørende mål om implementering af PrEP i Danmark vil komme til at præge bestyrelsens arbejde. Med denne nye sammensætning får vi en fordelagtig blanding af erfaring og nytænkning.”
 
Ny næstformand har smøget ærmerne op
Med den nye konstituering følger også en ny næstformand. Det bliver nyvalgte Holger Munck, der er læge på Aarhus Universitetshospital, som indtager positionen.
 
”Vi er heldigvis dygtige til at behandle hiv i Danmark. Men selvom hiv ikke længere er livsfarlig, kan stigmatiseringen, som følger med, stadig ændre livet for den enkelte. Det kan Danmark og danskerne gøre meget bedre – med lidt hjælp fra AIDS-Fondet,” siger den nyslåede næstformand.

Første gang den nye bestyrelse træder sammen, vil være ved bestyrelsesmødet den 11. september 2018. Du kan se den samlede bestyrelse nedenfor eller læs mere her.
 
BESTYRELSEN 2018-19

Forkvinde
Gitte Kronborg
Overlæge, speciallæge i infektionsmedicin
 
Næstformand
Holger Munck
Læge og forsker
 
Susan Cowan
Afdelingslæge, Statens Serum Institut
 
Harun Demirtas
Sygeplejerske
 
Kirsten Kaas
Leder af Kofoeds Skoles Oplysningsforbund
 
Peter Andersen
Program Manager
 
Thomas Kristensen
Redaktør
 
Medarbejderrepræsentant
Heidi Stæhr Slavin
Projektleder