Danmark er Europamester i hiv-behandling

24. Juli 2017
Det danske sundhedsvæsen er i top, når det handler om test og behandling i forhold til hiv. Det viser en analyse, der refereres i Poltiken i dag. AIDS-Fondet mener, at der stadig er plads til forbedring - og at der mangler mål på livskvaliteten for mennesker, der lever med hiv.

Danmark er bedst til at få testet mennesker, der er smittet med hiv og få dem videre i en effektiv hiv-behandling. Det viser en analyse, man kan læse om i dagen udgave af Politiken.

Analyen er udarbejdet af University College London og European Centre for Disease Prevention and Control. Den viser, at Danmark klarer sig bedst i undersøgelsen, og at vi er foran FN's målsætning om antallet af mennesker med hiv, der er velbehandlede - og derfor ikke længere er smitsomme.

Det vækker glæde hos AIDS-Fondets direktør, Andreas Gylling Æbelø, fordi adgang til god behandling betyder, at mennesker med hiv kan leve så tæt på et normalt liv som muligt. Han mener dog stadig, at der er plads til at gøre det bedre:

- Der er stadig omkring 250 personer, der får diagnosen hiv-positiv hvert år. Det er for mange i et land, hvor vi faktisk har så god behandling, og hvor der også er gode forebyggelsesmetoder. Vi skal længere ned mod nul, sig Andreas Gylling Æbelø.

Han efterlyser samtidig et ikke-medicinsk mål, som kan være med til at løfte levevilkårene på det psykiske plan for mennesker, der lever med hiv.

Læs nyheden på politiken.dk