Coronavirus: Velbehandlede hiv-positive er ikke i særlig risiko

11. Marts 2020
Coronavirus – også kaldet COVID-19 – har nu for alvor ramt Danmark, og myndighederne er ude med information og anbefalinger. 

Sygdommen rammer særligt mennesker med nedsat immunforsvar og kroniske sygdomme, og det har naturligvis vakt bekymring hos nogle mennesker, der lever med hiv, som jo er en kronisk sygdom, der rammer immunforsvaret.

Men der er godt nyt til de mange hiv-positive, som er velbehandlede – altså er i medicinsk behandling, som holder mængden af hiv-virus nede, så det er umåleligt. I Danmark er stort set alle velhandlede.

Hvis man er velbehandlet, har man som udgangspunkt et normalt fungerende immunforsvar, og man er derfor ikke i særlig risiko for smitte med coronavirus.

Der kan være en risiko for hiv-positive, som har følgesygdomme som eksempelvis hjerte/karsygdom eller luftvejssygdomme. Har man det skal man følge myndighedernes anbefalinger, som bl.a. handler om at holde afstand til andre mennesker, sørge for god håndhygiejne og undgå at røre sig selv i ansigtet.

Find mere information COVID-19 på www.coronasmitte.dk  

 

Checkpoint indfører særlige forholdsregler i forhold til coronavirus

I Checkpoint følger vi løbende myndighedernes anbefalinger i forhold til coronavirus – der er det virus, som fører til sygdommen COVID-19.

Det betyder i første omgang, at:

  • CHECKPOINT I AARHUS HOLDER LUKKET TORSDAG DEN 12. MARTS
  • ALLE SAMTALER I CHECKPOINTS PERSONLIGE RÅDGIVNINGER I HELE LANDET ER AFLYST DEN 12. OG 13. MARTS

 

Følg med her siden, hvor der løbende vil komme opdateringer om Checkpoint i den kommende tid.

Læs mere om coronavirus på: coronasmitte.dk