Checkpoint tilbyder nu gratis HPV-vaccination til drenge, der er til drenge

24. Januar 2018

I samarbejde med Sundhedsstyrelsen indfører AIDS-Fondets Checkpoints nu et midlertidigt tilbud om gratis HPV-vaccination til drenge og unge mænd, der er til drenge/mænd. Vaccinen forebygger HPV-infektion og beskytter dermed godt mod analkræft.

Hvem kan blive vaccineret?

Er du en dreng/ung mand i alderen 15 til og med 19 år, og er du til drenge/mænd? Så kan du blive vaccineret mod HPV helt gratis hos AIDS-Fondets Checkpoints i København, Aarhus og Odense fra og med den 7. februar 2018 og på Aalborg Universitetshospital fra den 18. april.

Du kan modtage første stik i en serie på tre fra den dag, du fylder 15 år og før den dag, du fylder 20 år.

Tilbuddet om gratis vaccination gælder kun i 2018. Du skal have første stik senest den 31. august 2018 og sidste stik senest den 31. december 2018 (derefter skal du selv betale).

Derfor er det en god idé at blive vaccineret

Åbningstider HPV-vaccine

Nye udvidede åbningstider

Første og tredje onsdag i måneden hos:

Checkpoint i Odense kl. 16 – 19

Checkpoint Aarhus kl. 16 – 19

Checkpoint København 16 – 20.

Den tredje onsdag i måneden på:

Aalborg Universitetshospital kl. 16 – 18.
 
OBS
: ekstra åbningsgang d. 30. maj, fordi der er ferielukket d. 18. juli.

Ring og bestil tid på tlf. 33 91 11 19 (hverdage kl. 10-14) eller skriv til raadgivning@aidsfondet.dk.

Det vil også være muligt at dukke op til vaccination i Checkpoints på hver første onsdag, uden at have bestilt tid i forvejen. Man skal dog være opmærksom på, at vaccination uden tidsbestilling kun kan foregå, hvis den tilstedeværende vaccineansvarlige har ekstra tid til at vaccinere.

HPV er et virus, der kan smitte, når man har sex. Alle kan blive smittet, og man regner med, at op mod 80 procent af alle seksuelt aktive personer smittes med HPV i løbet af deres liv.

Desværre har mænd, der har sex med mænd, en markant større risiko for at udvikle analkræft på baggrund af en HPV-infektion end mænd, der udelukkende har sex med kvinder. Derfor er det vigtigt, at drenge og unge mænd, der er til drenge/mænd, bliver HPV-vaccineret.

Sådan foregår det

For at opnå den bedst mulige dækning skal man have tre stik i alt, og det anbefales, at alle tre stik gives inden for seks måneder. Du kan blive vaccineret hos vores Checkpoints i Aarhus, Odense og København eller på Aalborg Universitetshospital. Du behøver ikke at have tilladelse fra dine forældre.

Det vil også være muligt at dukke op til vaccination i Checkpoints på hver første og tredje onsdag, uden at have bestilt tid i forvejen. Man skal dog være opmærksom på, at vaccination uden tidsbestilling kun kan foregå, hvis den tilstedeværende vaccineansvarlige har ekstra tid til at vaccinere. 

Hos Checkpoint forstår vi dig og din situation

Som dreng kan det være rigtig svært at dele med omverdenen, at man føler sig tiltrukket af andre drenge.

Hos Checkpoint taler vi hver eneste dag med drenge og mænd, der har sex med mænd, og du kan være sikker på, at vi møder dig lige der, hvor du er, til en åben snak om det, der betyder noget for dig – uanset om det handler HPV-vaccination eller alle mulige andre ting.

Læs mere på drengesomelskerdrenge.dk – Sundhedsstyrelsens website om HPV og om vaccinationstilbuddet.