Chemsex - kort fortalt

Chemsex er et udtryk, der beskriver brugen af et eller flere stoffer i forbindelse med sex.

Hvor støder du på udtrykket chemsex?

Udtrykket chemsex bliver oftest brugt på bl.a. sexdating-sider og apps for mænd, der har sex med mænd. Søger man chemsex, er formålet at finde andre til sex eller sexfester, hvor det at tage stoffer er en central del af legen.

De mest skadelige stoffer i forbindelse med chemsex er crystal meth, GHB, ketamin og mephedrone. Der findes også andre stoffer, som bliver brugt ved chemsex. Det kan fx være kokain, speed, ecstasy og LSD.

Stoffer i forbindelse med sex

Chemsex er et specifikt udtryk for brug af stoffer i forbindelse med sex. Stofferne bliver taget for at forbedre sex, eller de kan være en nødvendighed for overhovedet at kunne have sex. Det er altså ikke det samme som at tage stoffer til en fest eller for at slappe af. Chemsex-fester foregår typisk privat, men kan også foregå i fx saunaer og sexklubber.

Brug af stoffer samtidig med sex gør, at der fx er behov for meget lidt søvn eller mad, og at man derfor kan have sex over længere perioder ad gangen. Chemsex kan foregå med flere forskellige sexpartnere, og det forhøjede seksuelle fokus kan fremme mere ekstrem sex i længere tid.

Til sexfester, hvor der tages stoffer, kan det ske, at man glemmer eller udelader kondomet. Stofferne kan medføre, at frygten for at få hiv, hepatitis C og andre sexsygdomme mindskes.

Stofferne indtages på forskellige måder afhængigt af, hvad man tager. Nogle stoffer ryges, sniffes, drikkes, sluges, indføres analt eller injiceres.

Chemsex i Danmark og udlandet

Tager man stoffer i forbindelse med sex, er det ikke ualmindeligt, hvis man har stiftet bekendtskab med det i udlandet. I flere udenlandske storbyer, som fx i England, USA, Tyskland og Holland, er chemsex et velkendt fænomen blandt mænd, der har sex med mænd.

Selvom man i Danmark endnu ikke kender omfanget af brugen af stoffer samtidig med sex, viser indledende undersøgelser og erfaringer fra AIDS-Fondets Rådgivning, at det også foregår i Danmark, primært i storbyerne.

Samtidig gør den stigende brug af fx mobil-apps det langt nemmere at finde chemsex-fester, hvor end man befinder sig.