Få en hiv-test i Checkpoint

I Checkpoint kan du få en hiv-test hurtigt, gratis og anonymt. Du møder erfarne rådgivere, der er vant til at tale om køn, sex og seksuel orientering samt rådgive om hiv og andre sexsygdomme.

Hvem tester vi?

  • Mænd, der har sex med mænd
  • Transpersoner*
  • Migranter fra lande med høj forekomst af hiv**
  • Dig der har været i særlig risiko for hiv, hvis du f.eks. har haft ubeskyttet sex i områder med høj forekomst af hiv**
     

* I AIDS-Fondet arbejder vi løbende på at sikre de bedst mulige test- og rådgivningsforhold for alle vores målgrupper, herunder transpersoner. Med dette for øje er vi i gang med at opkvalificere os, så vi i endnu højere grad kan møde den enkelte, der hvor vedkommende er.

Ønsker du at blive testet under særligt diskrete omstændigheder, er du velkommen til at benytte vores tilbud om at bestille tid uden for vores normale åbningstid, hvor du kan møde frem uden at skulle vente sammen med andre. Ring på 3391 1119 for at bestille en tid.

Du er selvfølgelig også velkommen i Checkpoint i vores normale åbningstid, hvor du kan blive testet uden tidsbestilling.
 

** Områder som: Det sydøstlige Afrika, Asien og Stillehavsområdet, Østeuropa og Centralasien.

 
Hvornår kan du blive testet?

Bliv testet regelmæssigt

Hvis du er mand og har sex med mænd, skal du som minimum testes for hiv en gang om året. Hvis du derudover:

  • har skiftende eller mange sexpartnere

  • eller ikke altid bruger kondom

anbefaler vi at du bliver testet hver 3. måned.

 

Checkpoint i København har åbent mandage og tirsdage fra kl. 16-19.

Checkpoint i Aarhus har åbent torsdage fra kl. 16-18. 

Checkpoint i Odense har åbent efter aftale. Ring til vores hotline på 33 91 11 19 og bestil tid.
 
Er du en del af ovenstående målgrupper, og har du været i en særlig risiko for at blive smittet med hiv, er der mulighed for at blive testet uden for åbningstiden. Det kræver blot, at du ringer og aftaler en tid. Du kan kontakte Checkpoint på tlf.: 33 91 11 19. Er du ikke en del af vores målgruppe, vil vi henvise dig til et andet test-tilbud.
 
Hvordan fungerer testen?
Testen er en hurtig-test, hvor rådgiveren prikker i din finger og overfører et par dråber blod til hiv-testen.

Kort tid efter får du svar på, om testen er positiv eller negativ. Hvis testen er negativ betyder det, at der ikke er fundet antistoffer mod hiv i dit blod, og at du ikke har hiv.

IN ENGLISH

Learn more about HIV testing here.

Dog skal du være opmærksom på, at det kan tage op til fire uger at udvikle antistoffer mod hiv - og at man derfor ikke kan regne 100% med en negativ test, der er taget mindre end fire uger efter, man har været udsat for smitte.
 
Hvis testen er positiv
Hvis testen er positiv, er du i gode hænder hos rådgiverne i Checkpoint. Vi formidler kontakten til infektionsmedicinsk afdeling, så du kan komme i behandling med det samme. Vi booker samtidig en tid til dig i vores personlige rådgivning, så du kan få hjælp til alle de spørgsmål der åbner sig, når man har fået hiv.