Bliv testet i Checkpoint

I Checkpoint kan du blive testet for hiv og andre sexsygdomme. Det er hurtigt, gratis og anonymt. Du møder erfarne rådgivere, der er vant til at tale om seksuel sundhed, køn, sex og seksualitet.

I Checkpoint kan du blive testet for hiv og andre sexsygdomme, hvis du tilhører en af de grupper, som er i størst risiko for at hiv. Du finder Checkpoint i København, Aarhus og Odense – og inden længe åbner vi også i Aalborg.

Du bliver testet af rådgivere, der er vant til at tale om seksuel køn, sex og seksualitet, så har de stor erfaring med at rådgive omkring seksuel sundhed.
 

Hvem tester vi?

  • Mænd, der har sex med mænd
  • Transpersoner*
  • Mennesker, der lever med hiv
  • Migranter fra lande med høj forekomst af hiv**
  • Personer, der har haft ubeskyttet sex i områder med høj forekomst af hiv**

Hvis du ikke tilhører en af disse målgrupper, vil vi henvise dig til at blive testet hos din egen læge eller en klinik for sexsygdomme. Se listen over teststeder

 

* I AIDS-Fondet arbejder vi løbende på at sikre de bedst mulige test- og rådgivningsforhold for alle vores målgrupper, herunder transpersoner. Med dette for øje er vi i gang med at opkvalificere os, så vi i endnu højere grad kan møde den enkelte, der hvor vedkommende er. 

** Områder som: Afrika, Asien, Sydamerika og Østeuropa.

 
Hvad kan du blive testet for?
I Checkpoint kan du blive testet hiv og syfilis. I København kan du desuden blive testet for klamydia og gonorre – og hvis du har haft sex på stoffer, kan du desuden blive testet for hepatitis C.

 

Hvor og hvornår kan du blive testet?
Ønsker du at blive testet under særligt diskrete omstændigheder, er du velkommen til at benytte vores tilbud om at bestille tid uden for vores normale åbningstid, hvor du kan møde frem uden at skulle vente sammen med andre. Ring på 3391 1119 for at bestille en tid.

Du er selvfølgelig også velkommen i Checkpoint i vores normale åbningstid, hvor du kan blive testet uden tidsbestilling.

Find adresser og åbningstider her:

KØBENHAVN

AARHUS

ODENSE

 

Bliv testet regelmæssigt

Hvis du er mand og har sex med mænd, skal du som minimum testes for hiv en gang om året. Hvis du derudover:

  • har skiftende eller mange sexpartnere

  • eller ikke altid bruger kondom

anbefaler vi at du bliver testet hver 3. måned.

 

 
Hvordan fungerer testen?
Testen er en hurtig-test, hvor rådgiveren prikker i din finger og overfører et par dråber blod til hiv-testen.

Kort tid efter får du svar på, om testen er positiv eller negativ. Hvis testen er negativ betyder det, at der ikke er fundet antistoffer mod hiv i dit blod, og at du ikke har hiv.

IN ENGLISH

Learn more about HIV testing here.

Dog skal du være opmærksom på, at det kan tage op til fire uger at udvikle antistoffer mod hiv - og at man derfor ikke kan regne 100% med en negativ test, der er taget mindre end fire uger efter, man har været udsat for smitte.
 
Hvis testen er positiv
Hvis testen er positiv, er du i gode hænder hos rådgiverne i Checkpoint. Vi formidler kontakten til infektionsmedicinsk afdeling, så du kan komme i behandling med det samme. Vi booker samtidig en tid til dig i vores personlige rådgivning, så du kan få hjælp til alle de spørgsmål der åbner sig, når man har fået hiv.