Rådgivning til dig med hiv

Hos Checkpoint tilbyder vi rådgivning for hiv-positive og pårørende – men vi er meget mere end det. På denne side kan du finde yderligere informationer om tilbud, som måske kunne være interessante for dig.

Hiv-positive personer og test hos Checkpoint

Hvis du lever med hiv og er velbehandlet, har du fuldstændig samme risiko for a blive smittet med klamydia, gonorré og syfilis som hiv-negative personer. Som hiv-positiv kan du dog være mere modtagelig for sexsygdomme eller hurtigere udvikle infektioner, hvis du ikke er i behandling for hiv.

Selvom du har hiv, bør du også blive testet for andre sexsygdomme. Derfor tilbyder Checkpoint test for klamydia og gonorré for alle heteroseksuelle under 30. Hvis du er LGBT+-person kan du få test for klamydia og gonorré uanset alder.

Hvis du er hiv-smittet LGBT+-person bliver du desuden tilbudt test for syfilis – og i visse tilfælde tilbyder vi også test for hepatitis C. Særligt i de tilfælde, hvor man har taget stoffer i forbindelse med sex.

Er det ikke nok at blive testet når jeg tager til kontrol?

Når man er i behandling for hiv i Danmark, tager man til kontrol én gang om året, hvor man bliver tilbudt test for klamydia, gonorré og syfilis. Men hvis du ikke altid bruger kondom eller har flere skiftende sexpartnere, så er det en god ide at blive testet oftere. Hos Checkpoint anbefaler vi hver 3. måned.

Når du er hos os i Checkpoint, taler vi altid med dig om, hvor ofte du bør blive testet for sexsygdomme, og hvordan du får skabt en god rutine med testning.

Din hiv-status og besøg hos Checkpoint

Når man sidder én-til-én med en rådgiver, stiller rådgiveren en række meget private spørgsmål angående dit sexliv. Vi spørger også ind til din hiv-status og om du har haft andre sexsygdomme før.

Det gør vi for at skabe os et billede af din seksuelle sundhed og dine behov. Men også for at finde ud af, hvilke tests du bliver tilbudt og hvordan vi kan rådgive dig bedst.

Samtidig er samtalen med din rådgiver med til at dokumentere, hvem der besøger os i Checkpoint og hvad folks behov er. Alle private informationer, der spørges ind til – inklusiv din hiv-status – dokumenteres anonymt.

Rådgivning for hiv-smittede og pårørende

I Checkpoint er vi optagede af, at du kan leve et godt liv, hvis du har hiv. Derfor tilbyder vi personlig rådgivning til dig – og i nogle tilfælde også til dine pårørende.

Vi er professionelle rådgivere, der har mange års erfaring med at rådgive hiv-positive og pårørende. Vores erfaring er, at mange føler sig meget alene – også selvom de har mange venner – fordi de ikke har nogen, de føler, at de kan tale med om de ting, der fylder.

I Checkpoints rådgivning har vi alle en relevant faglig baggrund, så vi kan hjælpe dig med spørgsmål om eksempelvis job, dit sociale liv, sundhed eller sex. Samtidig har vi en psykosocial uddannelse, der gør, at vi kan tale om de følelser, der kan være svære i forhold til hiv.

Den rådgivning, der matcher dine behov

Vores behov er forskellige, og det kan være forskelligt, hvornår vi har behov for nogen at tale med. Det kan være, når du lige har fået diagnosen hiv, eller når du efter nogle år som hiv-positiv oplever ændringer i din livssituation.

Vi tilbyder flere former for rådgivning:

  • enkelte møder
  • længere forløb
  • gruppeforløb
  • sociale arrangementer

Samtalerne kan foregå hos vores Checkpoints i København, Aarhus og Odense.

Er du pårørende?

AIDS-Fondet tilbyder også rådgivning til pårørende til personer der har hiv.

Du er altid velkommen til at ringe til os, vi sidder klar ved telefonen 33 91 11 19 alle hverdage kl. 10 – 14.