Checkpoint Odense

I Checkpoint kan du få en hiv-test hurtigt, gratis og anonymt. Du møder erfarne rådgivere, der er vant til at tale om sex og rådgive om hiv og andre sexsygdomme

IN ENGLISH

Learn more about HIV testing here.

I Checkpoint kan du blive testet for hiv og syfilis samt få rådgivning. Det er anonymt og gratis, og du får svar med det samme.
Du møder kompetente rådgivere, der har stor erfaring med at rådgive om hiv, sikker sex og andre sexsygdomme.

Hvem tester vi?

  • Mænd, der har sex med mænd
  • Transpersoner*
  • Migranter fra lande med høj forekomst af hiv**
  • Dig der har været i særlig risiko for hiv, hvis du f.eks. har haft ubeskyttet sex i områder med høj forekomst af hiv**

 
* I AIDS-Fondet arbejder vi løbende på at sikre de bedst mulige test- og rådgivningsforhold for alle vores målgrupper, herunder transpersoner. Med dette for øje er vi i gang med at opkvalificere os, så vi i endnu højere grad kan møde den enkelte, der hvor vedkommende er.

Ønsker du at blive testet under særligt diskrete omstændigheder, er du velkommen til at benytte vores tilbud om at bestille tid uden for vores normale åbningstid, hvor du kan møde frem uden at skulle vente sammen med andre. Ring på 3391 1119 for at bestille en tid.

Du er selvfølgelig også velkommen i Checkpoint i vores normale åbningstid, hvor du kan blive testet uden tidsbestilling.
 

** Områder som: Afrika, Asien, Sydamerika og Østeuropa.

 

Bliv testet regelmæssigt

Hvis du er mand og har sex med mænd, skal du som minimum testes for hiv en gang om året. Hvis du derudover:

  • har skiftende eller mange sexpartnere

  • eller ikke altid bruger kondom

anbefaler vi at du bliver testet hver 3. måned.

 

Sådan foregår testen
Testen er en prik-test, hvor rådgiveren prikker din finger og overfører en dråbe blod på et test-kit. 

Kort tid efter får du svar på, om testen er positiv eller negativ. Hvis testen viser negativ, betyder det, at der ikke er fundet antistoffer mod hiv i dit blod.

Dog skal du være opmærksom på, at det kan tage op til to måneder at udvikle hiv-antistoffer. 

Hvis testen er positiv
Hvis testen viser positiv, er du i gode hænder hos rådgiverne i Checkpoint.

Enhver positiv hiv-test skal bekræftes af en såkaldt konfirmatorisk test. Derfor formidler vi kontakten til hospitalet, hvor du får taget den konfirmatoriske blodprøve for at være helt sikker på, om du er smittet med hiv og skal i behandling.