HPV-vaccination

HPV-vaccination til unge mænd, der er til mænd

Du kan blive vaccineret mod HPV i Checkpoint i København og Aarhus, hvis du er til mænd, og du selv er en mand eller en transkvinde i aldersgruppen 18 til 25 år. 

Vaccinationen er gratis og beskytter mod forskellige slags HPV (human papillomavirus). HPV kan give kondylomer (kønsvorter) på kønsdelene, celleforandringer og forskellige kræftformer. Transkvinder og mænd, der har sex med mænd, har større risiko for at udvikle kræft som følge af HPV

HPV kan blandt andet overføres i forbindelse med sex. Det er ret smitsomt, og man kan godt blive smittet, selvom man bruger kondom ved sex. Derfor kan det være en god ide at blive vaccineret.

Hvem kan blive vaccineret

For at blive vaccineret gratis mod HPV i Checkpoint skal du være enten være:

  • Mand, der har sex med mænd
  • Transkvinde der har sex med mænd
  • Non-binær person med ulige personnummer, der har sex med mænd

Du skal være fyldt 18 år d. 1. januar 2020 eller senere - og endnu ikke være fyldt 26 år når du får den sidste af de tre vaccinationer. 

Hvis du når du at fylde 26 år inden 2. eller 3. vaccine, skal du desværre selv betale for de sidste vacciner hos din egen læge eller en vaccinationsklinik.
 

Vaccinationsprogrammet er en del af finansloven, hvor der er afsat penge til en toårig indsats, som skal samle op og sikre HPV-vaccination til 18 til 25-årige transkvinder og mænd, der er til mænd – en gruppe der ikke tidligere har haft mulighed for gratis vaccination.

Vaccinen skal gives tre gange, og det er vigtigt, at du husker at få alle tre vacciner. Det vil sige, at du skal forbi Checkpoint igen henholdsvis tre og seks måneder efter den første vaccination.

Ring eller book tid

Du er velkommen til at ringe til Checkpoint, hvis du har spørgsmål om HPV, og hvordan du kan blive vaccineret. Vi sidder klar ved telefon 33 91 11 19 alle hverdage kl. 10 – 14. 

 

BOOK TID HER