World AIDS Day

Hvert år markerer AIDS-Fondet og resten af verden 1. december for at sætte fokus på kampen mod hiv – og for at støtte hiv-smittede og mindes de døde.

 

Den røde sløjfe

Hiv og aids er en af de alvorligste epidemier verden har set. Men det er også historien om en ekstraordinær indsats, som har forenet hele verden i kampen mod epidemien. Det er World AIDS Day et godt eksempel på. Over hele kloden tager mennesker den røde aids-sløjfe på og viser støtte og sympati til aids-sagen. I Danmark har vi afholdt World AIDS Day siden 1988 og det er i dag en af de bedst kendte mærkedage. 

AIDS-Fondet lancerer hvert år en kampagne, der skal være med til at nedbryde fordomme om hiv og hiv-smittede. Kampagnerne er forskellige, men budskabet det samme: Hiv smitter ikke ved social kontakt, ved at spise mad, som en hiv-smittet har lavet eller ved at være kollega med en hiv-smittet. Det er budskaber, der skal gentages mange gange. Alt for mange danskere har en ubegrundet frygt for hvordan hiv smitter, der resulterer i afstand og fordomme. 

 

 

World AIDS Day traditioner

Der er mange traditioner i forbindelse med World AIDS Day. Hvert år kører vi en stor velgørenhedsauktion på Lauritz.com, hvor alle pengene går til AIDS-Fondet. Og hvert år afholder vi årets smukkeste julekoncert i Trinintatis kirke med taler, opera, fællessang og solistoptrædender. Derudover inviterer vi for tredje år til Drag Bingo i København og til Walk on AIDS i Aarhus i samarbejde med Læger uden grænser.

Og sidst, men ikke mindst, bliver der hvert år tændt mindelys på Gammeltorv i København; eet lys for hver person, der er død af aids i Danmark. 

Program 2017

Julekoncert i Trinitatis kirke: Søndag den 26. november indbyder vi for 19. år i træk til julekoncert til fordel for vores arbejde. I skæret af de mange levende lys præsenteres et program med nogle af julens smukkeste melodier - fællessang og solistiske indslag. Fantastiske Jens-Christian Wandt står for programmet. Billetter købes her.

Lys på Gammeltorv: Ved World AIDS Day, tænker de fleste nok på de blafrende lys, som bryder december mørket og bader Gammeltorv i hjertet af København i et gyldent skær. Lysene tændes den 1. december kl. 15.00 og vil brænde frem til kl. 18.00. Det er AIDS-Fondet sammen med Positivgruppen, som er en forening for hiv-smittede, der står for arrangementet.

Drag Bingo i København: AIDS-Fondet inviterer den 27. november til Drag Bingo i samarbejde med Vesterbro Drag Udlejningsservice og Politikens Hus. Hvis du aldrig har prøvet Drag Bingo før, er dette en oplagt mulighed for at få en fantastisk og unik oplevelse ud over det sædvanlige! Der er to runder, kl. 17.00 og kl. 20.00. Køb billetterne her.

Walk on AIDS i Aarhus: Igen i år inviterer AIDS-fondet og Læger uden Grænser til en fælles ‘Walk on AIDS’ for at markere dagen i Aarhus den 1. december. Vi starter klokken 17.00 fra Kloster Torv i Aarhus, med gratis kaffe til alle fremmødte. Herefter går vi en tur rundt i midtbyen, og ender på Kloster Torv igen.