World AIDS Day

World AIDS Day den 1. december markeres over hele verden. I Danmark bruger AIDS-Fondet dagen til at sætte fokus på kampen mod hiv og de fordomme, der er omkring sygdommen. Det er en dag med traditioner, varme og fællesskab.

 

Den røde sløjfe binder det hele sammen

Foto: Neel Dich Abrahamsen

Hiv og aids er en af de alvorligste epidemier verden har set. Men det er også historien om en ekstraordinær indsats, som har forenet hele verden i kampen mod epidemien. Det er World AIDS Day et godt eksempel på.

Over hele kloden tager mennesker den røde aids-sløjfe på og viser støtte og sympati til aids-sagen. I Danmark har vi afholdt World AIDS Day siden 1988, og det er i dag en af de bedst kendte mærkedage. 

På World AIDS Day er der også anledning til at gøre status - sætte fokus på de mange fremskridt, og holde verden fast på målet om en verden uden aids.

En dag med mange traditioner

Der er mange traditioner i forbindelse med World AIDS Day. Den mest kendte er nok de 2000 blafrende lys i decembermørket på Gl. Torv eller Nytorv i hjertet af København. Et lys for hvert menneske, der er død af af aids i Danmark.

Det er Positivgruppen og AIDS-Fondet, der sammen tænder de mange lys. Du kan også tænde et lys som symbol på din opbakning eller dit minde om en, du har mistet.

Lysene er i 2019 flyttet til pladsen ved siden af Trinitatis Kirke, hvor de tændes fra kl. 15. den 1. december.

Stemningsfuld julekoncert i Trinitatis Kirke

AIDS-Fondets julekoncert er for mange blevet en helt særlig tradition på vej ind i december. I skæret af de mange levende lys vil arier fra operaens verden og julens smukke melodier fortælle, at julen er hjerternes fest og at julens særlige lys trænger ind der hvor der er allermørkest. 

Du kan opleve solistiske indslag, fællessang hvor alle i kirken synger med, og stærke og givende ord til tiden. 

 

Se programmet på Facebook

Køb billetter på Billetten.dk