#smukkeliv Fordi alle har ret til et smukt liv

I AIDS-Fondet er vi stolte af nu også at samarbejde med designeren Mads Nørgaard og topmodellen Josephine Skriver om en verden med plads til forskellighed og uden diskrimination.

Med kampagnen #smukkeliv sætter AIDS-Fondet og designeren Mads Nørgaard fokus på, at alle liv er smukke og unikke – uanset køn, seksualitet og hiv-status. Den internationale danske topmodel Josephine Skriver er ambassadør for kampagnen. Hun er regnbuebarn, og hun har markeret sig som fortaler for homoseksuelles rettigheder.

– Josephine Skriver har tidligere bakket op om kampen mod hiv og aids i USA, og vi er rigtig stolte af, at hun også støtter AIDS-Fondets arbejde mod diskrimination af mennesker, som lever med hiv, siger Jane Fogedby, der er projektleder i AIDS-Fondet.

I forbindelse med #smukkeliv-kampagnen lancerer Mads Nørgaard desuden en eksklusiv T-shirt og bakker dermed op om AIDS-Fondets arbejde.

– Vi kan se, at mange danskere har en usikkerhed, når de møder et menneske, som har hiv. Usikkerheden bliver ofte til afstandtagen eller direkte afvisning, siger Jane Fogedby og fortsætter:

– Frygten får mange hiv-smittede til at holde deres sygdom hemmelig for familie, venner og kolleger. Det betyder, at de ikke får den kærlighed, støtte og opbakning, som alle mennesker med en kronisk sygdom har behov for.

Undersøgelser viser ellers, at de fleste danskere godt ved, hvordan hiv smitter, og hvordan det ikke smitter.

– Vi skal minde hinanden på, at der ikke er noget at være bange for i mødet med et menneske, som lever med hiv. Vi ønsker med kampagnen at hylde alle liv og sætte fokus på, at homoseksuelle og mennesker med hiv er smukke liv og har ret til et liv uden diskrimination. Derfor er vi enormt glade for, at Mads Nørgaard og Josephine Skriver har engageret sig i kampagnen #smukkeliv, siger Jane Fogedby.

Mange danskere har en usikkerhed, når de møder et menneske, som har hiv. Usikkerheden bliver ofte til afstandtagen eller direkte afvisning”
Jane Fogedby, projektleder i AIDS-Fondet

 

 

#smukkeliv