TOPMODEL JOSEPHINE SKRIVER: Derfor er jeg ambassadør for #smukkeliv

Den internationale topmodel Josephine Skriver voksede op som regnbuebarn, og det er en af grundene til, at hun nu er ambassadør for AIDS-Fondets nye kampagne. 

Den internationale topmodel Josephine Skriver har mere end 4 mio. følgere på Instagram, og hun har været forsidemodel på magasiner som Elle, Marie Claire, Vogue og Vanity Fair ligesom hun er fast model for undertøjsbrandet ”Victoria’s Secret”. Og nu kan hun også skrive ambassadør og model for AIDS-Fondets kampagne #smukkeliv på sit cv.
Hun er vokset op som regnbuebarn og har tidligere markeret sig som fortaler for homoseksuelles rettigheder.

Hvorfor har du valgt at bakke op om netop denne kampagne?
– Hele mit liv har jeg levet efter mottoet, at man skal behandle alle lige. Så jeg er meget beæret over at være med i kampagnen #smukkeliv og at være med til at sprede det budskab. 

Hvorfor er aids-sagen vigtig for dig?
– Der er rigtig mange i min generation, der tror, at hiv og aids var noget vi kæmpede med i 80’erne. Men det er ikke tilfældet. I dag er hiv og aids faktisk lige så udbredt som dengang, hvor antallet af hiv-ramte var meget højt – især blandt unge. Aids er stadigvæk en af de udbredte årsager til, at unge dør verden over. 

Betyder din baggrund som regnbuebarn noget for, at det netop er denne sag, du støtter?
– At vokse op i en LGBTQ-famile og nu arbejde i modebranchen har lært mig rigtig meget om hiv og aids. Jeg har hele mit liv hørt historien om, hvordan det var, dengang det hele startede, så det har ikke kunnet undgå at blive en                                                                                                                       hjertesag for mig. 

Hvad synes du om T-shirten, der er kommet ud af samarbejdet mellem Mads Nørgaard og AIDS-Fondet?
– Jeg elsker Nørgaards ikoniske trøjer. Det er fantastisk, at de har været der så længe og stadig føles lige tidløse. 


#smukkeliv