Med hiv søges

I anledningen af World AIDS Day 2016 har AIDS-Fondet sendt en anti-diskriminations kampagne på gaden. Kampagnen hedder ”MED HIV SØGES …”. 

Dette er en kampagne i anledningen af World AIDS Day. Gennem forskellige jobannoncer på jobsites og avisannoncer søger AIDS-Fondet aktivt efter mennesker med hiv. Annoncen skal gøre op med fordommene om hiv én gang for alle. Hiv har nemlig aldrig smittet gennem spyt, tårer, kram eller kys. Og med den moderne medicin smitter hiv nu heller ikke længere ved seksuel kontakt. Faktisk kan man i dag få børn uden at bekymre sig om smitte. Så der er ikke noget at være bange for, hvis du møder mennesker med hiv på din vej. Fortsat held og lykke med jobsøgningen.

Fakta om hiv:

48% af danskerne i alderen 35 – 65 år tror, at en chef eller kollega vil afstå fra at ansætte en person, der lever med hiv?

64 % af danskerne i alderen 35 – 65 år siger, at det ville påvirke dem, hvis kokken på deres arbejde havde hiv

Tallene viser, at mange danskere har en irrationel og ubegrundet frygt for mennesker med hiv. Men der er ikke noget at være bange for. Social kontakt har aldrig smittet. Derfor kan man sagtens kramme løs på sine kollegaer, drikke af det samme glas og bruge det samme toilet uden bekymring. Mød mennesker med hiv, som du møder alle andre!