PrEP - #KomMediKampen

Kom Med i Kampen om at få PrEP til Danmark og bliv en del af AIDS-Fondets frivilligteam

Lige nu søger AIDS-Fondet frivillige i hele landet, der har lyst til at udbrede vores vigtige budskab om PrEP og vores budskab om god og sikker sex.

Vores frivillige har mange vigtige funktioner og de hjælper hver dag os med at nå lidt tættere på AIDS-Fondets mål - en verden uden aids. Kontakt Thomas Haansbæk på eller på 26363996 i København og Didde Lønne på eller på 88335659 i Aarhus, hvis du vil høre mere om det at blive frivillig.

Derudover kan du komme med i kampen ved at:

  • Donere et beløb til AIDS-Fondets arbejde her:
  • Snakke med din venner og bekendte om PrEP - få mere information her:
  • Besøge Checkpoint i Aarhus, Odense og København, hvor du kan få mere at vide om PrEP og blive testet for HIV – se mere om åbningstiderne her (web)

Du kan også læse mere om det at være frivillig i AIDS-Fondet.

PrEP – Pillen der beskytter mod hiv

PrEP er en ny metode, som du kan bruge for at beskytte dig mod hiv. PrEP kan være et godt supplement til anden forebyggelse, hvis du er en hiv-negativ mand, der har sex med mænd og er i høj risiko for at få hiv.

AIDS-Fondets fakta om PrEP

  • PrEP er hiv-medicin, der tages forebyggende for at nedsætte risikoen for at få hiv.
  • PrEP kan være interessant for dig, hvis du er en mand, der har sex med mænd og du har mange skiftende partnere
  • PrEP nedsætter risikoen for hiv-smitte med op til 99%, hvis pillerne tages korrekt.
  • PrEP beskytter ikke mod andre sexsygdomme end hiv og skal derfor være et supplement til bl.a. kondomet som beskyttelse.

PrEP er tilgængeligt i en række lande som Frankrig, Belgien, Sverige og Norge. Resultater fra England viser, at PrEP har en stor effekt i forebyggelsen af hiv, især bland mænd, der har sex med mænd.

Derfor arbejder AIDS-Fondet for, at PrEP bliver indført som et supplement til andre former for hiv-forebyggelse i Danmark. Læs mere om PrEP.