Kampagner for mænd der har sex med mænd

Hiv er en sygdom, der kan forebygges. En af AIDS-Fondets vigtigste opgaver er at forebygge hiv blandt de befolkningsgrupper, der er i størst risiko. AIDS-Fondet arbejder også for at forebygge andre seksuelt overførte sygdomme end hiv. Desuden gør AIDS-Fondet en særlig indsats for at forebygge hepatitis blandt mænd, der har sex med mænd.

I Danmark er etniske minoriteter og mænd, der har sex med mænd, de to befolkningsgrupper, som har størst risiko for at få hiv. Derfor er de AIDS-Fondets forebyggelsesindsats' to vigtigste målgrupper.

AIDS-Fondet laver løbende kampagner med forebyggelses- og testbudskaber til begge målgrupper. Vi er til stede hvor målgrupperne er, og vi tilbyder anonym, hurtig og gratis hiv-test i vores Checkpoint.

AIDS-Fondet tilbyder også anonym telefonrådgivning under Checkpoint, hvor de to førnævnte målgrupper kan ringe eller chatte og få svar og rådgivning om alt inden for hiv og andre sexsygdomme.

Målet er at stoppe spredning

Målet med AIDS-Fondets forebyggelsesindsats er at undgå, at flere bliver smittet med hiv og sikre, at de, der allerede er smittet, bliver testet, så de kan komme i behandling. Hver femte hiv-smittet kender nemlig ikke sin hiv-status, er derfor ikke i behandling og risikerer at smitte andre med hiv.

Over halvdelen af alle, der bliver konstateret smittet med hiv hvert år, finder ud af det for sent. Det er et problem for den enkeltes mulighed for en effektiv behandling, og det er et problem for forebyggelsen, da det er det såkaldte ’mørketal’, der driver den fortsatte smittespredning i Danmark.