Malawi

Malawi ligger i det syd-østlige Afrika. Der bor 18 millioner mennesker i landet, som primært ernærer sig ved landbrug eller fiskeri. 

Malawi er et af de fattigste og mindst udviklede lande i verden og omkring 70% af befolkningen lever for under to dollars om dagen. 

Ifølge UNAIDS data fra 2018 lever 8,9% af befolkningen mellem 15-49 år med hiv – det er en af de højeste forekomster i verden. I 2019 blev 33.000 malawiere smittet med hiv – og 13.000 døde af aids.

Ifølge UNAIDS data fra 2018 lever 7% af mænd der har sex med mænd (MSM) med hiv og blandt sexarbejdere er tallet oppe på 55%. Disse tal er dog forbundet med stor usikkerhed og næsten med sikkerhed for lave, da mange ikke vil testes, fx fordi de ikke tør gå til den lokale klinik eller er bange for omverdens reaktion. 

I en undersøgelse foretaget af AIDS-Fondets partner CEDEP, var procentdelen af sexarbejdere, der lever med hiv, helt oppe på 89%. 

Det svarer til, at 9 ud af 10 sexarbejdere lever med hiv. 

I Malawi arbejder AIDS-Fondet sammen med to civilsamfundsorganisationer for perioden 2019-2021. Programsamarbejdet er støttet af Civilsamfund i Udvikling (CISU).

Du kan læse hele programmet her

Hent fil (1561 Kb)

 

 

I Malawi arbejder AIDS-Fondet sammen med to civilsamfundsorganisationer – du kan læse mere om dem her:

Center for the Development of the People (CEDEP)

Action Hope Malawi 

 

AIDS-Fondet har arbejdet i Malawi siden 2008.

Her kan du læse rapporter fra udvalgte tidligere projekter.