Tilbud til kvinder der har sex med kvinder

Her kan du læse om Checkpoints tilbud om test og rådgivning for lesbiske, biseksuelle og andre kvinder, der har sex med kvinder.

Vi er rigtig glade for at se dig!

Hos Checkpoint har vi specialiseret os i at teste for sexsygdomme og rådgive LGBT+ personer og unge om seksuel sundhed. Denne side henvender sig primært til ciskønnede kvinder, der har sex med kvinder. Hvis du er transperson eller nonbinær, kan du læse mere om vores specialiserede tilbud til dig her.

Lesbiske, biseksuelle og andre kvinder, der har sex med kvinder, får sexsygdomme, ligesom alle andre. Som kvinde, der har sex med kvinder, er du særlig udsat for at få klamydia og gonorré, herpes og HPV-virus. Det er vigtigt, at du bliver testet, når du har haft ubeskyttet sex med en ny partner. Din seksuelle sundhed er vigtig.

En undersøgelse fra AIDS-Fondet viser, at kvinder, der har sex med kvinder er den gruppe, hvor færrest bliver testet for sexsygdomme.

I undersøgelsen svarer 58% af de adspurgte kvinder, der kun har haft sex med kvinder, at de aldrig er blevet testet for sexsygdomme.

Checkpoint - let og uformelt

Det er nemt og hurtigt at blive testet for klamydia og gonorré, og der er ingen lange ventetider. I Checkpoint tager vi udgangspunkt i dig og dine behov, og hos os møder du ingen løftet pegefinger. Hos Checkpoint er der en uformel og afslappet stemning, og vi gør alt hvad vi kan for, at du får en god oplevelse hos os.

I Checkpoint tilpasser vi altid vores rådgivning til dig og dine behov, og du kan spørge om alt, der omhandler sex og beskyttelse. Det kan for eksempel være, hvordan man spørger en ny partner, hvornår de sidst er blevet testet for sexsygdomme, eller hvilke sexsygdomme du kan være i risiko for at få. Det kan også være, hvor ofte du bør blive testet, eller hvordan du bedst muligt beskytter dig selv og din partner.

Du kan, som kvinde, der har sex med kvinder, blive testet for klamydia og gonorré hos Checkpoint. Disse to sexsygdomme er særligt udbredte i Danmark, og da man langt fra altid mærker symptomer, er det derfor en god idé at blive testet for dem.

Vi tilbyder pt. ikke test for herpes eller hpv-vaccine til kvinder, der har sex med kvinder, Vi henviser i stedet til din egen læge.

For at blive testet for klamydia og gonorré, skal du booke en tid på vores hjemmeside. Det er selvfølgelig gratis at blive testet.

Hvornår bør jeg blive testet?

Kort sagt bør du blive testet for klamydia og gonorré, når du har haft ubeskyttet sex med flere forskellige partnere. Man kan nemlig ikke altid kan mærke, om man har klamydia eller gonorré, og derfor er det vigtigt at blive testet, selvom du ikke har symptomer.

Bliv testet for klamydia og gonorré, når du har haft ubeskyttet sex med flere forskellige partnere.

Test de rigtige områder på kroppen

Selve testen for klamydia og gonorré er en podning, du selv laver. Det foregår i en privat selv-test-kabine, hvor du presser en vatpind let mod de slimhinder, hvor du skal testes. Vatpinden puttes i et lille glas, som sendes til et laboratorium, og du kan finde svaret på sundhed.dk nogle dage efter. Hvis din test er positiv (altså hvis du har en sexsygdom), ringer vi desuden altid til dig. Hvis du ikke ønsker, at dine svarresultater skal ind på sundhed.dk, så skal du blot informere dette ved din ankomst til Checkpoint.

Når du kommer i Checkpoint, spørger vi ind til dit sexliv. På den måde kan vi finde ud af, hvilke steder du kan have fået en sexsygdom og give dig den bedste rådgivning.

Hvis man har haft oralsex (typisk kønsorganer, rimming eller sexlegetøj i munden) uden beskyttelse, er det vigtigt, at man også bliver podet i halsen. På samme måde bør man blive testet analt, hvis man har haft analsex uden kondom (sexlegetøj, fingre, penis). Det er altid dig selv, der laver podningerne.

Det er alt sammen nemt og hurtigt. Inden du poder dig selv, fortæller rådgiveren, hvordan du skal gennemføre podningen. Hvis du har spørgsmål undervejs, er vi selvfølgelig klar til at hjælpe dig.

Til dig der gerne vil dyrke sikrere sex

Man kan dyrke sikrere sex ved at beskytte sig på forskellige måder. Når man har penetrerende sex, er det en god idé at bruge handsker eller kondom (for eksempel ved brug af dildo). Når man har oralsex, så er en slikkelap eller anden barrierebeskyttelse (for eksempel klippet kondom) også en god beskyttelse.

Sikrere sex for kvinder, der har sex med kvinder

Man kan aldrig have helt sikker sex, men ved at blive testet med jævne mellemrum og bruge forskellige måder at beskytte sig på under sex, kan du have sikrere sex.

Sexsygdomme kan overføres på forskellige måder og gennem direkte og indirekte slimhindekontakt. Direkte slimhindekontakt kan for eksempel være oralsex uden beskyttelse. Her kan man for eksempel bruge slikkelap.

Indirekte slimhindekontakt kan være, hvis man deler sexlegetøj uden at vaske det mellem brug eller hvis man rører ved sin partners underliv og derefter sit eget uden at vaske hænderne i mellemtiden. Her kan for eksempel kondom, rene hænder, rent sexlegetøj og handsker bruges som beskyttelse.