Anonym telefonisk rådgivning

33 91 11 19

Hverdage kl. 10- 14

.

Hepatitis kort fortalt

Hepatitis er det latinske navn for leverbetændelse, og det dækker over en række sygdomme, som angriber leveren og giver betændelse.

Der findes forskellige typer hepatitis. De mest almindelige er hepatitis A, B, og C, som skyldes smitte med tre forskellige slags virus. 
 
Man kan også få leverbetændelse som bivirkning ved nogle typer medicin, gennem stort alkoholforbrug eller gennem sygdomme, hvor kroppens eget immunforsvar ødelægger levercellerne.
 
Det kaldes akut leverbetændelse, hvis infektionen varer under seks måneder. Hos en del smittede er immunforsvaret i stand til at bekæmpe infektionen inden for denne periode. Varer sygdommen længere, kaldes det kronisk leverbetændelse.

Ring til Hepatitislinien

Du kan få svar på spørgsmål om hepatitis, vaccination, smitterisiko, test og behandling ved at ringe til Hepatitislinien. Det er gratis og anonymt.
 
Telefon: 80 40 12 50
 
Åbningstider:
Hverdage: 10-14

Cookies

En cookie er en lille tekstfil, der giver mulighed for at lagre oplysninger eller tilgå allerede lagrede oplysninger på brugerens pc, smartphone, ipad eller lignende med det formål at indhente data om brugeren.