Transpersoner kan få test og rådgivning om hiv og kønssygdomme

Test og rådgivning særligt for transpersoner

Velkommen til Checkpoint

Vi er rigtig glade for at se dig!

Det har længe været et ønske for os at udvide Checkpoint med test og rådgivning om seksuel sundhed for transpersoner og non-binære. 

Der findes ikke danske tal på området, men udenlandske undersøgelser viser, at transpersoner og non-binære er blandt de hårdest ramte grupper, når det handler om hiv og andre sexsygdomme. 

Sammen med dårlig – og ofte direkte diskriminerende- behandling i sundhedssystemet, gør det, at mange ikke får den nødvendige behandling. Det vil vi gerne lave om på.

Stadig nyt for os

Vi kan ikke prale af at have årelang erfaring i forhold til mange af de andre problematikker, der kan være i forhold til at være transperson – men vi ved en del om din seksuelle sundhed.

I Checkpoint kan du blive testet for hiv og syfilis. Begge tests bliver taget med en dråbe blod fra en finger. 

Hvis du kommer i Checkpoint i København, kan du også blive testet for klamydia og gonorré. Disse tests foregår med podning, og der er forskellige podesæt. Vi kan rådgive dig om de forskellige muligheder, så kan du vælge det sæt, der passer til dig, når du skal pode dig selv.

Hjælp os med at blive bedre

I Checkpoint arbejder vi vil hele på at blive bedre, og derfor vil vi gerne høre din mening. 

Fortæl os, hvis du har oplevelser i dit møde med Checkpoint, hvor du tænker, at vi kan blive bedre. Du kan enten sige det til din rådgiver, når du er i Checkpoint, eller du kan skrive direkte til , der er ansvarlig for Checkpoints testtilbud.

Hvis der er ting, vi kan gøre bedre på vores hjemmeside, eller har ideer til artikler om transpersoner og seksuel sundhed, kan du skrive direkte til , der er ansvarlig for Checkpoints hjemmeside. 

Alle henvendelser behandles fortroligt